REKLAMA
Jahodová torta s mascarpone
Rýchla jahodová torta s mascarpone.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Na korpus:
- 200 g sušienok
- 100 g masla
- 2 Lyžice cukru
- 1 vanilka cukor
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g cukru
- 2 vanilkové cukry
Na ozdobenie:
- 400 g jahody
- 3 Lyžice cukor práškový
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme korpus. Sušienky rozdrvíme na prášok a zmes zmiešame s rozpusteným maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Spojenú zmes navrstvíme na dno tortovej formy. Dáme do chladu.
2. Krok
Medzitým si pripravíme náplň. V miske vymiešame mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový cukor.
3. Krok
Náplň dáme na pripravený korpus a vložíme do chladničky na minimálne tri hodiny.
4. Krok
Ako posledné pripravíme jahodovú zmes na vrch koláča. V miske rozpučíme jahody spolu s cukrom a zmesou prelejeme celý povrch. Môžeme podávať.