Jahodová roláda

REKLAMA

Túto sviežu jahodovú roládu môžete spraviť kedykoľvek. Veľmi jednoduchý recept.

  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 vajec Pridané do
  • 300 g kryštálového cukru Pridané do
  • 3 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 100 g polohrubej múky (v závislosti od veľkosti vajec) Pridané do
  • 8 pl práškového cukru Pridané do
  • smotanu na šľahanie Pridané do
  • 300 g mrazených jahôd Pridané do
  • 250 g čerstvých jahôd Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 stupňov

2. Krok

Oddelíme bielka od žĺtkov a začneme šľahať bielka na sneh. Keď už sneh tuhne, pridávame postupne po lyžiciach kryštálový cukor. Keď je cukor zašľahaný začneme po jednom zašľahávať aj žĺtka

3. Krok

Nakoniec pridáme 3 lyžice oleja a šľaháme pod uhlom, kým sa nezačnú robiť bublinky. Vypneme šľahač a ručne vmiešame stierkou preosiatu múku, jemne a jedným smerom (Múku dávame postupne, budeme jej potrebovať od 100 do 120 gramov, podľa toho, aké veľké sme dali vajíčka)

4. Krok

Plech vystelieme alobalom (bude stačiť menší plech) a vylejeme tam cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 9 minút

5. Krok

Zatiaľ čo sa cesto pečie si vyšľaháme smotanu na šľahanie s dvoma lyžicami práškového cukru a odložíme do chladničky

6. Krok

V hrnci povaríme 300 g mrazených jahôd spolu s kryštálovým cukrom, kým nebudú jahody akoby rozpustené na taký tuhší sirup

7. Krok

Upečenú roládu vyberieme z rúry a necháme ju približne 10 minút trochu vychladnúť. Po 10 minútach na cesto preosejeme práškový cukor, pripravíme si čistú utierku a preklopíme na ňu roládu

8. Krok

Odstránime z vrchu alobal a roládu stočíme spolu s utierkou smerom k sebe. Roládu necháme v tomto stočenom stave úplne vychladnúť pri izbovej teplote

9. Krok

Keď je roláda vychladená, opatrne ju odrolujeme a cesto potrieme rovnomerne jahodovým sirupom. Na to navrstvíme šľahačku a na vzdialený koniec poukladáme vedľa seba čerstvé jahody

10. Krok

Roládu opäť opatrne zrolujeme smerom k sebe, pomáhame si utierkou.

11. Krok

Roládu už iba premiestnime na servírovací podnos, zakryjeme utierkou a necháme v chladničke zachladiť. Nakoniec dozdobíme šľahačkou a rozpolenými jahodami a podávame

Komentáre (1)

Mia sobota

Moje obľúbené jedlo

Podobné recepty

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jahodový cheesecake s pistáciami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodový cheesecake s pistáciami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodová roláda s mascarpone

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
Jahodový cheesecake
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Jahodový cheesecake

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jahodový cheesecake s bielou čokoládou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jahodový cheesecake s bielou čokoládou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Trasená torta s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Jahodovo - vanilkový cheesecake
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodovo - vanilkový cheesecake

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jahodový cheesecake s pistáciami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodový cheesecake s pistáciami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodová roláda s mascarpone

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
Jahodový cheesecake
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Jahodový cheesecake

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jahodový cheesecake s bielou čokoládou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jahodový cheesecake s bielou čokoládou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Trasená torta s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Jahodovo - vanilkový cheesecake
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodovo - vanilkový cheesecake

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image David719

Jahodová roláda

Túto sviežu jahodovú roládu môžete spraviť kedykoľvek. Veľmi jednoduchý recept.

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 stupňov

2. Krok

Oddelíme bielka od žĺtkov a začneme šľahať bielka na sneh. Keď už sneh tuhne, pridávame postupne po lyžiciach kryštálový cukor. Keď je cukor zašľahaný začneme po jednom zašľahávať aj žĺtka

3. Krok

Nakoniec pridáme 3 lyžice oleja a šľaháme pod uhlom, kým sa nezačnú robiť bublinky. Vypneme šľahač a ručne vmiešame stierkou preosiatu múku, jemne a jedným smerom (Múku dávame postupne, budeme jej potrebovať od 100 do 120 gramov, podľa toho, aké veľké sme dali vajíčka)

4. Krok

Plech vystelieme alobalom (bude stačiť menší plech) a vylejeme tam cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 9 minút

5. Krok

Zatiaľ čo sa cesto pečie si vyšľaháme smotanu na šľahanie s dvoma lyžicami práškového cukru a odložíme do chladničky

6. Krok

V hrnci povaríme 300 g mrazených jahôd spolu s kryštálovým cukrom, kým nebudú jahody akoby rozpustené na taký tuhší sirup

7. Krok

Upečenú roládu vyberieme z rúry a necháme ju približne 10 minút trochu vychladnúť. Po 10 minútach na cesto preosejeme práškový cukor, pripravíme si čistú utierku a preklopíme na ňu roládu

8. Krok

Odstránime z vrchu alobal a roládu stočíme spolu s utierkou smerom k sebe. Roládu necháme v tomto stočenom stave úplne vychladnúť pri izbovej teplote

9. Krok

Keď je roláda vychladená, opatrne ju odrolujeme a cesto potrieme rovnomerne jahodovým sirupom. Na to navrstvíme šľahačku a na vzdialený koniec poukladáme vedľa seba čerstvé jahody

10. Krok

Roládu opäť opatrne zrolujeme smerom k sebe, pomáhame si utierkou.

11. Krok

Roládu už iba premiestnime na servírovací podnos, zakryjeme utierkou a necháme v chladničke zachladiť. Nakoniec dozdobíme šľahačkou a rozpolenými jahodami a podávame

Ingrediencie
5
vajec
300 g
kryštálového cukru
3 pl
slnečnicového oleja
100 g
polohrubej múky (v závislosti od veľkosti vajec)
8 pl
práškového cukru
smotanu na šľahanie
300 g
mrazených jahôd
250 g
čerstvých jahôd