REKLAMA

Jahodová roláda

Túto sviežu jahodovú roládu môžete spraviť kedykoľvek. Veľmi jednoduchý recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 vajce Pridané do
  • 300 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 100 g polohrubej múky (v závislosti od veľkosti vajec) Pridané do
  • 8 pl práškového cukru Pridané do
  • smotanu na šľahanie Pridané do
  • 300 g mrazených jahôd Pridané do
  • 250 g čerstvé jahody Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 stupňov

2. Krok

Oddelíme bielka od žĺtkov a začneme šľahať bielka na sneh. Keď už sneh tuhne, pridávame postupne po lyžiciach kryštálový cukor. Keď je cukor zašľahaný začneme po jednom zašľahávať aj žĺtka

3. Krok

Nakoniec pridáme 3 lyžice oleja a šľaháme pod uhlom, kým sa nezačnú robiť bublinky. Vypneme šľahač a ručne vmiešame stierkou preosiatu múku, jemne a jedným smerom (Múku dávame postupne, budeme jej potrebovať od 100 do 120 gramov, podľa toho, aké veľké sme dali vajíčka)

4. Krok

Plech vystelieme alobalom (bude stačiť menší plech) a vylejeme tam cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 9 minút

5. Krok

Zatiaľ čo sa cesto pečie si vyšľaháme smotanu na šľahanie s dvoma lyžicami práškového cukru a odložíme do chladničky

6. Krok

V hrnci povaríme 300 g mrazených jahôd spolu s kryštálovým cukrom, kým nebudú jahody akoby rozpustené na taký tuhší sirup

7. Krok

Upečenú roládu vyberieme z rúry a necháme ju približne 10 minút trochu vychladnúť. Po 10 minútach na cesto preosejeme práškový cukor, pripravíme si čistú utierku a preklopíme na ňu roládu

8. Krok

Odstránime z vrchu alobal a roládu stočíme spolu s utierkou smerom k sebe. Roládu necháme v tomto stočenom stave úplne vychladnúť pri izbovej teplote

9. Krok

Keď je roláda vychladená, opatrne ju odrolujeme a cesto potrieme rovnomerne jahodovým sirupom. Na to navrstvíme šľahačku a na vzdialený koniec poukladáme vedľa seba čerstvé jahody

10. Krok

Roládu opäť opatrne zrolujeme smerom k sebe, pomáhame si utierkou.

11. Krok

Roládu už iba premiestnime na servírovací podnos, zakryjeme utierkou a necháme v chladničke zachladiť. Nakoniec dozdobíme šľahačkou a rozpolenými jahodami a podávame

Komentáre (1)

Mia 1. 10. 2022

Moje obľúbené jedlo

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov