Jahodová roláda

45 min
1
REKLAMA

Túto sviežu jahodovú roládu môžete spraviť kedykoľvek. Veľmi jednoduchý recept.

45 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 vajec Pridané do
  • 300 g kryštálového cukru Pridané do
  • 3 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 100 g polohrubej múky (v závislosti od veľkosti vajec) Pridané do
  • 8 pl práškového cukru Pridané do
  • smotanu na šľahanie Pridané do
  • 300 g mrazených jahôd Pridané do
  • 250 g čerstvých jahôd Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 stupňov

2. Krok

Oddelíme bielka od žĺtkov a začneme šľahať bielka na sneh. Keď už sneh tuhne, pridávame postupne po lyžiciach kryštálový cukor. Keď je cukor zašľahaný začneme po jednom zašľahávať aj žĺtka

3. Krok

Nakoniec pridáme 3 lyžice oleja a šľaháme pod uhlom, kým sa nezačnú robiť bublinky. Vypneme šľahač a ručne vmiešame stierkou preosiatu múku, jemne a jedným smerom (Múku dávame postupne, budeme jej potrebovať od 100 do 120 gramov, podľa toho, aké veľké sme dali vajíčka)

4. Krok

Plech vystelieme alobalom (bude stačiť menší plech) a vylejeme tam cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 9 minút

5. Krok

Zatiaľ čo sa cesto pečie si vyšľaháme smotanu na šľahanie s dvoma lyžicami práškového cukru a odložíme do chladničky

6. Krok

V hrnci povaríme 300 g mrazených jahôd spolu s kryštálovým cukrom, kým nebudú jahody akoby rozpustené na taký tuhší sirup

7. Krok

Upečenú roládu vyberieme z rúry a necháme ju približne 10 minút trochu vychladnúť. Po 10 minútach na cesto preosejeme práškový cukor, pripravíme si čistú utierku a preklopíme na ňu roládu

8. Krok

Odstránime z vrchu alobal a roládu stočíme spolu s utierkou smerom k sebe. Roládu necháme v tomto stočenom stave úplne vychladnúť pri izbovej teplote

9. Krok

Keď je roláda vychladená, opatrne ju odrolujeme a cesto potrieme rovnomerne jahodovým sirupom. Na to navrstvíme šľahačku a na vzdialený koniec poukladáme vedľa seba čerstvé jahody

10. Krok

Roládu opäť opatrne zrolujeme smerom k sebe, pomáhame si utierkou.

11. Krok

Roládu už iba premiestnime na servírovací podnos, zakryjeme utierkou a necháme v chladničke zachladiť. Nakoniec dozdobíme šľahačkou a rozpolenými jahodami a podávame

Komentáre (1)

Mia 1. 10. 2022

Moje obľúbené jedlo

Podobné recepty

Roláda s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
Jahodový cheesecake s pistáciami
Recept od prémiového používateľa
Tvarohovo - malinová roláda
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchá piškótová roláda
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Gaštanová roláda s višňami
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Roláda s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
Jahodový cheesecake s pistáciami
Recept od prémiového používateľa
Tvarohovo - malinová roláda
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchá piškótová roláda
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Gaštanová roláda s višňami
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1692 receptov

Pečivo

220 receptov

Cestoviny

179 receptov

Lacné jedlá

857 receptov

Kuracie mäso

286 receptov

Dezert

1189 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Šaláty

134 receptov