REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Jadranská torta

Klasická Jadranská torta, overený recept na skvelú tortu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus

  • 4 ks vajce Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • 80 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 20 g kakao Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do

Plnka 1

  • 350 ml mlieko Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 2 ks žĺtok Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 70 g lieskové orechy Pridané do

Plnka 2

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 2 Balíky cukor vanilinový Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne zašľahávame múku s práškom do pečiva. Na záver už len pridáme olej a preosiate kakao. Všetko spolu vymiešame. Upečieme v okrúhlej tortovej forme a po upečení necháme vychladnúť.

2. Krok

Plnku číslo jedna pripravíme tak, že si s mlieka, zlatého klasu, cukru a vajíčok uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo.

3. Krok

Lieskovce pomelieme a na sucho opražíme na panvici, vychladnuté potom vmiešame do pudingového krému. Takto pripravený krém môžeme natrieť na vychladnutý korpus. Dáme do chladu.

4. Krok

Ako poslednú už len pripravíme plnku číslo dva. Vyšľaháme si šľahačku spolu s vanilkovým cukrom. Navrstívme ju na koláč. Celú tortu necháme v chlade stuhnúť a môžeme podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4458 receptov

Mäsité jedlá

2121 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov