REKLAMA
Jablkový koláč s parížskym krémom

Jablkový koláč s parížskym krémom

Ako ozvláštniť obyčajný koláč? Doplňte na vrch čokoládový krém a vznikne skvelý dezert.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 3 ks vajcia Pridané do
  • 100 g jablková výživa bez cukru Pridané do
  • 50 ml olej repkový Pridané do
  • 60 g ďatlový sirup Pridané do
  • 3 menšie jablká Pridané do
  • 100 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g celozrnná múka Pridané do
  • 30 g kakao Pridané do
  • 60 g trstinový cukor Pridané do
  • 1 čl prášok do pečiva Pridané do
  • 1 čl sóda bikarbóna Pridané do

Krém

  • 100 g Horká čokoláda Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Jablká očistíme a nastrúhame nahrubo. V miske zmiešame metličkou suché ingrediencie. V druhej miske zmiešame mokré. Mokrú zmes prilejeme k suchej a všetko spolu zmiešame. Nakoniec primiešame jablká. Cesto nalejeme do formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

2. Krok

S prípravou krému je potrebné začať deň vopred. Čokoládu spolu so smotanou na šľahanie rozpustíme v hrnci. Prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a odložíme na noc do chladničky.

3. Krok

Nasledujúci deň krém vyšľaháme do zhustnutia a rovnomerne nanesieme na vychladnutý koláč. Pripravený koláč odložíme ešte stuhnúť do chladničky.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov