REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/P_JKQiZbAk3b2lJ89WxO/f19d75016ad2754e16293f95f95e3a.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Jablkový koláč s karamelom
Recept na perfektný jablkový koláč s karamelom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 125 g masla
- 100 ml vody
- soľ
Plnka:
- 400 g olúpaných jabĺk
- 60 g práškový cukor
- 20 g masla
- trochu rumu
Poleva:
- 2 ks vajcia
- 100 g práškový cukor
- 75 g mandlí
- 100 g mlieka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na veľkosť plechu.
2. Krok
Cesto vložíme do vymastenej formy, tak aby bolo aj po jej okrajoch a popicháme ho vidličkou.
3. Krok
Pripravíme si karamel z cukru, pridáme k nemu maslo a prilejeme rum.
4. Krok
Jablká nakrájame na malé kúsky a zmiešame s karamelovou zmesou.
5. Krok
Nakoniec si pripravíme polevu.
6. Krok
Zmiešame vajcia s cukrom a pridáme k ním nasekané mandle s mliekom. mandle a mlieko a premiešajte.
7. Krok
Polevu vylejte na na jablkovú zmes.
8. Krok
Takto pripravený jablkový koláč s karamelom pečieme v predhriatej rúre na 170 °C do zlatista, približne 30 minút.