REKLAMA

Zdroj: Cachaco via Adobe Stock

Hrnkova polievka

Hrejivá a výživná hrnková polievka, ktorá je perfektná na chladné zimné dni. Táto polievka je jednoduchým jedlom, ktoré sa pripravuje z čerstvej brusnice, zemiakov a kockovaného šunky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Ružičková kapusta Pridané do
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • 200 g Kockovaná šunka Pridané do
  • 1 Kus Cibuľa Pridané do
  • 2 Lyžica olivový olej Pridané do
  • 112 l slepačieho bujónu Pridané do
  • 12 ČL Mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 2 zväzok tymián Pridané do
  • 1 Štipka soľ a korenie Pridané do
  • 1 stredná mrkva Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1. Pre prípravu kapustového guláša najskôr pripravte kapustu a zemiaky: kapustu očistite a rozpolite na polovicu. Zemiaky a mrkvu olúpajte a nakrájajte na malé kocky.

2. Krok

2. Opražte cibuľu a šunku: Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na jemné kocky. Rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci a opražte v ňom cibuľové kocky a šunku.

3. Krok

3. Pridať zeleninu: Rosenku, mrkvu a zemiaky pridať do hrnca a krátko orestovať.

4. Krok

4. Zalejte vývarom: Vývar nalejte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte tymián a muškát a dochuťte soľou a korením.

5. Krok

5. Povariť: Nechajte polievku povariť približne 30 minút, kým nebudú ružičkový kel a zemiaky mäkké.

6. Krok

6. Podávanie: Chuť brusnicového gulášu upravte a podľa potreby odochutte. Podávajte horúce a vychutnajte si.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4947 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Príloha

1354 receptov

Lacné jedlá

1547 receptov

Šaláty

405 receptov

Dezert

3838 receptov

Cestoviny

554 receptov