:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1wUAzEjgulKro7vsomur/3654623f6ab3d399c3f7ee068f6826.jpeg)
Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Hrnčekový pudingový koláč
Chutný koláč, ktorý môže byť dokonalým dezertom na akúkoľvek príležitosť. Tento recept využíva hrnček ako mernú jednotku.
Ingrediencie
Cesto:
- 2 hrnčeky hladká múka
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 250 g maslo
- 1 hrnček cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 3 ks vajce
- 2 pl kyslá smotana
- 2 lyžičky prášok do pečiva
Ostatné:
- 3 ks vanilkový puding
- 5 pohárov mlieko
- 6 pl cukor
- 2 kg jablko
- 1 kl škorica
- práškový cukor na posypanie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
V druhej miske preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame s maslom.
Pridáme vajcia so smotanou a vymiešame.
Cesto rozdelíme na dve časti - väčšiu a menšiu. Väčšie cesto položíme do formy na pečenie, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Druhé cesto zatiaľ uložíme zabalené do chladničky.
Jablká umyjeme, nastrúhame a zmiešame so škoricou. Položíme ich na cesto.
Pudingy rozmiešame s cukrom v troche mlieka.
Zvyšné mlieko dáme variť a pridáme vymiešaný puding. Uvaríme. Ešte horúce nalejeme na nastrúhané jablká.
Druhé cesto vyberieme z chladničky a nastúhame na puding.
Koláč pečieme cca 50 minút na 180°C.
Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vViqkTrMZCs1XdftKJ6u/a45e07be764214df5f88ecf0f59ada.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JCDGd8R7DgSEqFAHzy_s/2e8a8b05f84ac129957fff4845b641.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ry7f0j9aBgEAn6tdNQhn/0ec6e096edf57e077d4d1be24e7c18.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xjFMa06FotXsHbp98o7g/f4dc4aa3e323ddd0b8d60644931c8f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 