Hovädzí Bourguignon

REKLAMA

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

  • 180Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 112 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 500 g slanina Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 350 g šalotky Pridané do
  • 500 g šampiňóny Pridané do
  • 500 g mrkva Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • oregano Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 25 ml koňak Pridané do
  • 750 ml červené víno Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začnite tým, že si nakrájate mäso na väčšie kocky. Očistite si cesnak aj šalotky a tak isto, ako mäso, nakrájajte ich na väčšie kusy. Slaninu naopak nakrájajte na menšie kocky, ktoré rovno osmažíte v hrnci. Keď máte slaninu osmaženú pekne do chrumkava, vyberte ju z hrnca a na jej výpeku opekajte hovädzinu asi s lyžicou masti. (Množstvo masti pridávame podľa toho, koľko tuku nám pustí slanina.)

2. Krok

Mäso sprudka opečte, aby sa zatiahlo. Poriadne okoreňte a osoľte a pridajte k nemu naspäť opečenú slaninku, šalotku a cesnak. Keď je cibuľa mäkká, posypte celú zmes dvoma lyžicami hladkej múky, zamiešajte a ďalej opekajte do hneda. Pridajte čerstvé byliny: nadrobno nasekané oregano, 4 vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Celú zmes zalejete ešte koňakom a červeným vínom a pod pokrievkou necháte variť aspoň 2 hodiny.

3. Krok

Mäso priebežne počas varenia sledujete a po hodinke dolejete asi 700ml horúcej vody. Polhodinu pred koncom varenia k mäsu pridajte očistené a nahrubo nakrájané šampiňóny a mrkvu. Bourguignon môžete prípadne ešte na záver dochutiť soľou a korením.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5

haha, aká náhoda, zajtra ju to isté varím aj ja.-))) ale toto vyzerá skvele :)

Mňam mňam mňam. Robila som to dnes a výborné.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Lasagne s mletým mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka s hovädzím

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Pečená falošná hovädzia sviečkovica

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Lasagne s mletým mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka s hovädzím

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Pečená falošná hovädzia sviečkovica

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image Lovemykitchen

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

180
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začnite tým, že si nakrájate mäso na väčšie kocky. Očistite si cesnak aj šalotky a tak isto, ako mäso, nakrájajte ich na väčšie kusy. Slaninu naopak nakrájajte na menšie kocky, ktoré rovno osmažíte v hrnci. Keď máte slaninu osmaženú pekne do chrumkava, vyberte ju z hrnca a na jej výpeku opekajte hovädzinu asi s lyžicou masti. (Množstvo masti pridávame podľa toho, koľko tuku nám pustí slanina.)

2. Krok

Mäso sprudka opečte, aby sa zatiahlo. Poriadne okoreňte a osoľte a pridajte k nemu naspäť opečenú slaninku, šalotku a cesnak. Keď je cibuľa mäkká, posypte celú zmes dvoma lyžicami hladkej múky, zamiešajte a ďalej opekajte do hneda. Pridajte čerstvé byliny: nadrobno nasekané oregano, 4 vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Celú zmes zalejete ešte koňakom a červeným vínom a pod pokrievkou necháte variť aspoň 2 hodiny.

3. Krok

Mäso priebežne počas varenia sledujete a po hodinke dolejete asi 700ml horúcej vody. Polhodinu pred koncom varenia k mäsu pridajte očistené a nahrubo nakrájané šampiňóny a mrkvu. Bourguignon môžete prípadne ešte na záver dochutiť soľou a korením.

Ingrediencie
112 kg
hovädzie mäso
500 g
slanina
4
strúčiky cesnaku
350 g
šalotky
500 g
šampiňóny
500 g
mrkva
bravčová masť
rozmarín
oregano
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
2 pl
hladká múka
25 ml
koňak
750 ml
červené víno