REKLAMA

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
8
  • 112 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 500 g slanina Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 350 g šalotky Pridané do
  • 500 g huba Pridané do
  • 500 g mrkva Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • oregano Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 tbl múka Pridané do
  • 25 ml koňak Pridané do
  • 750 ml červené víno Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Začnite tým, že si nakrájate mäso na väčšie kocky. Očistite si cesnak aj šalotky a tak isto, ako mäso, nakrájajte ich na väčšie kusy. Slaninu naopak nakrájajte na menšie kocky, ktoré rovno osmažíte v hrnci. Keď máte slaninu osmaženú pekne do chrumkava, vyberte ju z hrnca a na jej výpeku opekajte hovädzinu asi s lyžicou masti. (Množstvo masti pridávame podľa toho, koľko tuku nám pustí slanina.)

2. Krok

Mäso sprudka opečte, aby sa zatiahlo. Poriadne okoreňte a osoľte a pridajte k nemu naspäť opečenú slaninku, šalotku a cesnak. Keď je cibuľa mäkká, posypte celú zmes dvoma lyžicami hladkej múky, zamiešajte a ďalej opekajte do hneda. Pridajte čerstvé byliny: nadrobno nasekané oregano, 4 vetvičky rozmarínu a bobkové listy. Celú zmes zalejete ešte koňakom a červeným vínom a pod pokrievkou necháte variť aspoň 2 hodiny.

3. Krok

Mäso priebežne počas varenia sledujete a po hodinke dolejete asi 700ml horúcej vody. Polhodinu pred koncom varenia k mäsu pridajte očistené a nahrubo nakrájané šampiňóny a mrkvu. Bourguignon môžete prípadne ešte na záver dochutiť soľou a korením.

Komentáre (2)

Jozka 30. 6. 2021

haha, aká náhoda, zajtra ju to isté varím aj ja.-))) ale toto vyzerá skvele :)

Valeria 26. 5. 2021

Mňam mňam mňam. Robila som to dnes a výborné.

Podobné recepty

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Wellington steak recept

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

Lasagne s mletým mäsom

Talianska klasika upravená podľa mňa.

Jednoduché kura na smotane

Kura na šampiňónoch a smotane je rýchla večera hotová za 20 minút. Okrem chrumkavého kuraťa na smotane si pripravíte aj jednoduchú smotanovú omáčku, ktorú môžete kombinovať s inými jedlami.

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou

Kuracie mäso na šampiňónoch a smotanova omáčka, výrazná chuť po hubách a použitých koreninách.

Podobné recepty

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Wellington steak recept

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

Lasagne s mletým mäsom

Talianska klasika upravená podľa mňa.

Jednoduché kura na smotane

Kura na šampiňónoch a smotane je rýchla večera hotová za 20 minút. Okrem chrumkavého kuraťa na smotane si pripravíte aj jednoduchú smotanovú omáčku, ktorú môžete kombinovať s inými jedlami.

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou

Kuracie mäso na šampiňónoch a smotanova omáčka, výrazná chuť po hubách a použitých koreninách.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1572 receptov

Obed

3232 receptov

Mascarpone

217 receptov

Lacné jedlá

1133 receptov

Cícer

38 receptov

Torty

221 receptov

Kuracie mäso

554 receptov

Pre diabetikov

628 receptov