REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hnetený jablčník

Tradičný hnetený jablčník, ktorý chutí najlepšie z domácich jabĺk.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 250 g masla Pridané do
  • 150 g cukru Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 1 ks prášok do pečiva Pridané do
  • 1 kg jabĺk Pridané do
  • škorica Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • citrónová šťava z citrónu Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V mise zmiešajte múku, maslo, cukor, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli. Zmes hnieťte, kým nie je jemná a pružná. Odporúčam ju potom nechať aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.

2. Krok

Zatiaľ si olúpeme jablká, nastrúhame ich a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime škoricou.

3. Krok

Cesto rozdeľte na dve časti. Prvú časť rozvaľkajte a vložte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto navrstvite strúhané jablká a zakryte ich druhou časťou cesta. Cesto popichajte vidličkou.

4. Krok

4.Takto pripravený hnetený jablčník pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 45 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov