REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5dTUJimnM3D9fkiIhDGf/d2ba0b47978c004e42f168c81ac4c4.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hnetený jablčník
Tradičný hnetený jablčník, ktorý chutí najlepšie z domácich jabĺk.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
15
 - 500 g hladká múka
- 250 g masla
- 150 g cukru
- 2 ks vajcia
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 kg jabĺk
- škorica
- štipka soli
- citrónová šťava z citrónu
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 90 min.
1. Krok 
  V mise zmiešajte múku, maslo, cukor, vajcia, prášok do pečiva a štipku soli. Zmes hnieťte, kým nie je jemná a pružná. Odporúčam ju potom nechať aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.
2. Krok 
  Zatiaľ si olúpeme jablká, nastrúhame ich a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime škoricou.
3. Krok 
  Cesto rozdeľte na dve časti. Prvú časť rozvaľkajte a vložte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto navrstvite strúhané jablká a zakryte ich druhou časťou cesta. Cesto popichajte vidličkou.
4. Krok 
  4.Takto pripravený hnetený jablčník pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 45 minút.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ry7f0j9aBgEAn6tdNQhn/0ec6e096edf57e077d4d1be24e7c18.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHoT_gdpTtMzShAwcDvs/52ff5263d66529ec85626225d1f925.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jhMVTxkvVbpOtyuVoxJ4/3b8864bcbb6e1f30b755e687dde0fe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggIYolTHQBNr2PMg3tgr/0281dfe1de2445a8a0ca50fb973a28.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 