REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Grilovaný kórejský BBQ marinovaný bravčový bôčik

Zažite harmóniu chutí s týmto kórejským receptom na bravčový bôčik na grile, ktorý sľubuje úžasnú gastronomickú cestu. Šťavnatý bravčový bôčik v kombinácii s autentickou a pikantnou kórejskou BBQ marinádou prináša šťavnaté, aromatické a sýte jedlo. Výborne sa hodí na rodinné večere alebo príležitostné letné grilovanie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Zloženie:

  • 2 lbs Bravčový bôčik nakrájaný na tenké plátky Pridané do
  • 1 pohár Kórejskej BBQ omáčky (Bulgogi) Pridané do
  • 2 pl sezamového oleja Pridané do
  • 2 pl Sójovej omáčky Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 1 polievková lyžica Zázvoru, nastrúhaného Pridané do
  • 12 pohár Zelenej cibule, nakrájanej nadrobno Pridané do
  • 1 polievková lyžica Vločky červenej papriky (nepovinné, na okorenenie) Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do

Pre kórejskú BBQ omáčku (Bulgogi):

  • 1 Hruška, nastrúhaná Pridané do
  • 1 Cibuľa, nastrúhaná Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 polievková lyžica Zázvor, nastrúhaný Pridané do
  • 12 pohár sójovej omáčky Pridané do
  • 3 pl Med alebo hnedý cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica sezamový olej Pridané do
  • 1 polievková lyžica mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte všetky prísady na BBQ omáčku a dobre premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes.

2. Krok

Plátky bravčového brucha preložte do misky s marinádou. Dôkladne premiešajte, aby bol každý plátok dobre obalený. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.

3. Krok

Po marinovaní rozohrejte gril alebo panvicu na strednom ohni. Každú stranu plátkov bravčového brucha pečte asi 3 - 4 minúty, kým nie sú pekne hnedé a skaramelizované.

4. Krok

Ozdobte ju nasekanou zelenou cibuľkou a podávajte s dusenou ryžou a výberom obľúbených kórejských príloh.

Podobné recepty

Marináda z bravčovej panenky s medovou cesnakovou omáčkou

Táto jednoduchá, ale aromatická marináda je ideálna na bravčovú panenku, ktorej dodá lákavú zmes sladkosti, štipľavosti a korenia, ktorá určite zapôsobí. Bravčové mäso sa marinuje niekoľko hodín, aby sa doň hlboko prenikli chute, a výsledkom je neuveriteľne šťavnatý, jemný a lahodný pokrm.

Bravčové karé v marináde

Rýchla marináda na bravčové karé, perfektná na grilovaciu sezónu.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Marinované bravčové rebierka
Videorecept

Marinované bravčové rebierka

Recept na chutné marinované bravčové rebierka pripravené na grile.

Marinované medové rebierka

Recept na perfektné marinované medové rebierka, ktoré sú pripravené na grile.

Bravčové mäso na grile

Pikantné a šťavnaté bravčové mäso pripravené na grile, ideálne na letné grilovanie s priateľmi.

Marinované bravčové rezne

Bravčové rezne v super marináde z červeného vína, medu, olivového oleja, cesnaku a sójovej omáčky.

Grilovaná krkovička v marináde

Overený recept na grilovačku.

Autentické grilované kórejské hovädzie rebrá

Ak existuje jedlo, ktoré vo mne vyvoláva príjemné spomienky na stolovanie v autentických kórejských reštauráciách, sú to kórejské hovädzie rebrá. Neuveriteľne jemné a chutné rebierka doplnené sladkou a slanou marinádou: je to recept, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, ale verte mi, konečný výsledok stojí za to. V našej domácnosti bol zvolený za obľúbený rodinný recept, v priebehu rokov som zdokonalila marinádu a naučila sa najlepší spôsob prípravy týchto rebier.

Podobné recepty

Marináda z bravčovej panenky s medovou cesnakovou omáčkou

Táto jednoduchá, ale aromatická marináda je ideálna na bravčovú panenku, ktorej dodá lákavú zmes sladkosti, štipľavosti a korenia, ktorá určite zapôsobí. Bravčové mäso sa marinuje niekoľko hodín, aby sa doň hlboko prenikli chute, a výsledkom je neuveriteľne šťavnatý, jemný a lahodný pokrm.

Bravčové karé v marináde

Rýchla marináda na bravčové karé, perfektná na grilovaciu sezónu.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Marinované bravčové rebierka
Videorecept

Marinované bravčové rebierka

Recept na chutné marinované bravčové rebierka pripravené na grile.

Marinované medové rebierka

Recept na perfektné marinované medové rebierka, ktoré sú pripravené na grile.

Bravčové mäso na grile

Pikantné a šťavnaté bravčové mäso pripravené na grile, ideálne na letné grilovanie s priateľmi.

Marinované bravčové rezne

Bravčové rezne v super marináde z červeného vína, medu, olivového oleja, cesnaku a sójovej omáčky.

Grilovaná krkovička v marináde

Overený recept na grilovačku.

Autentické grilované kórejské hovädzie rebrá

Ak existuje jedlo, ktoré vo mne vyvoláva príjemné spomienky na stolovanie v autentických kórejských reštauráciách, sú to kórejské hovädzie rebrá. Neuveriteľne jemné a chutné rebierka doplnené sladkou a slanou marinádou: je to recept, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, ale verte mi, konečný výsledok stojí za to. V našej domácnosti bol zvolený za obľúbený rodinný recept, v priebehu rokov som zdokonalila marinádu a naučila sa najlepší spôsob prípravy týchto rebier.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4056 receptov

Mäsité jedlá

1969 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3007 receptov

Večera

3727 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1086 receptov

Špargľa

34 receptov