![Grilovaná chobotnica Grilovaná chobotnica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/eWLQjnqmCI-nvrow6ic0udWBFAQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/3160447516a44023831a4702fb4d9d.jpeg)
Grilovaná chobotnica
Delikátna grilovaná chobotnica na citrónovo - bylinkovej marináde.
Ingrediencie
- 1 ks sépie
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 1 ks zátka z fľaše od vína
- 1 ks citrónová šťava
- 10 ks celé čierne korenie
- extra panenský olivový olej
- nasekaná petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme variť vodu s bobkovým listom, čiernym korením a zátkou od vína.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/2K1msCrQILaRs0ycUuVyHCG0y7Y=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/b6b4b60373a5c503de0e4eb9d1879d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do vriacej vody vložíme chobotnicu a varíme ju 40 minút pod pokrievkou.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/azHjRidq6mbAc06ptG4_kyT-zIg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/6188309b8868a3b600856177ec87c4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesnak ošupíme a rozdrvíme spolu s petržlenovou vňaťou.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/6621uCYhe6_pJG0PaIV0jHBYm8I=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/30aaccad5843bde002cadb7b791fd1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pripravíme si marinádu zmiešaním olivového oleja s nasekanou petržlenovou vňaťou a cesnakom.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/IT_aZCeu4MQbbF9G0u7dck3ZEo0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/438dc781846c4bd7c97d7bc247154c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Keď je chobotnica uvarená, vyberieme ju z hrnca a nakrájame.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/N2xPr5buWUcpVva7HsuUKUAxqcY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/c53b2bd1644acf5876723b1f09136d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kúsky chobotnice premiešame s marinádou a položíme na gril. Grilujeme ich niekoľko minút z každej strany.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HZ9Go67RjnhdKXUAA_psQpHndfI=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/2143c89fa68bab0f1866c2e44f7736.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do zvyšnej petržlenovej vňate nalejeme olivový olej a citrónovú šťavu. Taktiež ju dochutíme čiernym korením a soľou. Všetko spolu poriadne premiešame.
![Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1 Grilovaná chobotnica - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aXvn0IV7h_q5fYLN-mplV8KKiWY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jk9u7kD40iJ1bsm07t5o/a4b604748afc9a7b829742df49fd8e.jpeg)
Zdroj: Youtube