:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/1cf5984769d3aa82c0948e18db4597.jpeg)
Granadír
Granadír je tradičné slovenské jedlo, ktoré pochádza z oblasti stredného Slovenska.Granadír je obľúbený predovšetkým vďaka svojej jednoduchej príprave a sýtosti.
Ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa
- 700 g uvarené zemiaky v šupke
- 40 g klobása
- 50 g údená slanina
- 400 g cestoviny
- jarná cibuľa
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si uvaríme menšie zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich zbavíme šupky a nakrájame na menšie kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/783f881bf4c840afca69fa224bf74d.jpeg)
Slaninku nakrájanú na kocky osmahneme pridáme cibuľu a nakoniec nakrájanú klobásku, spolu popražíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/03f9bdd609390d7bf5e3a4d42e74f2.jpeg)
Uvaríme si cestoviny najlepšie fliačky.Kto má čas môže si urobiť domáce cestoviny .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/f6a7f3e6c1c7ede6e206e12c02408b.jpeg)
Zemiaky pridáme k usmaženej cibuľke, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a nakoniec primiešame uvarené cestoviny. Aby sme to nemali suché podľa potreby pridáme trochu vody čo sme varili cestoviny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/ce754b678ab238f9bb910669eeced8.jpeg)
Nakoniec pridáme jarnú cibuľku, alebo len cíbiky. Premiešame a máme hotovo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/10229e9dce0d4e995810ece4a763be.jpeg)
Podávame s kyslou uhorkou ,,Dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ezjVgtR339f91lBiFWWL/6aef3072812da762cd552ebdf0c07b.jpeg)