Granadír
Granadír je tradičné slovenské jedlo, ktoré pochádza z oblasti stredného Slovenska.Granadír je obľúbený predovšetkým vďaka svojej jednoduchej príprave a sýtosti.
Ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa
- 700 g uvarené zemiaky v šupke
- 40 g klobása
- 50 g údená slanina
- 400 g cestoviny
- jarná cibuľa
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si uvaríme menšie zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich zbavíme šupky a nakrájame na menšie kúsky.
Slaninku nakrájanú na kocky osmahneme pridáme cibuľu a nakoniec nakrájanú klobásku, spolu popražíme.
Uvaríme si cestoviny najlepšie fliačky.Kto má čas môže si urobiť domáce cestoviny .
Zemiaky pridáme k usmaženej cibuľke, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a nakoniec primiešame uvarené cestoviny. Aby sme to nemali suché podľa potreby pridáme trochu vody čo sme varili cestoviny.
Nakoniec pridáme jarnú cibuľku, alebo len cíbiky. Premiešame a máme hotovo.
Podávame s kyslou uhorkou ,,Dobrú chuť!