REKLAMA
![Francúzske zemiaky s kyslou smotanou Francúzske zemiaky s kyslou smotanou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/r5E_0CDi4tGBCk8PnsiSlH3PeXc=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZSyzJ-Wxuwh1_XWeviQ/2945e84add10efbed241f7fed4e95e.jpeg)
Zdroj: Canva
Francúzske zemiaky s kyslou smotanou
Zapekané francúzske zemiaky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 kg zemiaky uvarené v šupke
- 3 ks vajíčka uvarené na tvrdo
- 1 ks smotana kyslá
- 1 ks klobása pikantná
- soľ
- korenie čierne mleté
- mletej rasce
- 100 ml mlieko
- 1 kus vajce
- 100 g syr údený strúhaný
- 1 pl maslo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme.
2. Krok
Klobásu dáme variť, po uvarení nakrájame na menšie kúsky.
3. Krok
Plech potrieme maslom. Zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme na spodok plechu. Osolíme, okoreníme a posypeme mletým kmínom. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásku, a strúhaný syr.
4. Krok
V miske si zmiešame mlieko, smotanu a vajíčko. Zalejeme zemiaky polovicou zmesi. Opäť poukladáme zemiaky, zalejeme zvyškom smotany a posypeme syrom.
5. Krok
Dáme piecť na 180°C 35-40 minút.