REKLAMA

Zdroj: Canva

Francúzske zemiaky s kyslou smotanou

Zapekané francúzske zemiaky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiaky uvarené v šupke Pridané do
  • 3 ks vajíčka uvarené na tvrdo Pridané do
  • 1 ks smotana kyslá Pridané do
  • 1 ks klobása pikantná Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 100 g syr údený strúhaný Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme.

2. Krok

Klobásu dáme variť, po uvarení nakrájame na menšie kúsky.

3. Krok

Plech potrieme maslom. Zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme na spodok plechu. Osolíme, okoreníme a posypeme mletým kmínom. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásku, a strúhaný syr.

4. Krok

V miske si zmiešame mlieko, smotanu a vajíčko. Zalejeme zemiaky polovicou zmesi. Opäť poukladáme zemiaky, zalejeme zvyškom smotany a posypeme syrom.

5. Krok

Dáme piecť na 180°C 35-40 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4378 receptov

Mäsité jedlá

2097 receptov

Mascarpone

313 receptov

Večera

4050 receptov

Raňajky

1258 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Cestoviny

492 receptov

Dezert

3372 receptov