REKLAMA

Zdroj: Canva

Francúzske zemiaky s kyslou smotanou

Zapekané francúzske zemiaky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiaky uvarené v šupke Pridané do
  • 3 ks vajíčka uvarené na tvrdo Pridané do
  • 1 ks smotana kyslá Pridané do
  • 1 ks klobása pikantná Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 100 g syr údený strúhaný Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme.

2. Krok

Klobásu dáme variť, po uvarení nakrájame na menšie kúsky.

3. Krok

Plech potrieme maslom. Zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme na spodok plechu. Osolíme, okoreníme a posypeme mletým kmínom. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásku, a strúhaný syr.

4. Krok

V miske si zmiešame mlieko, smotanu a vajíčko. Zalejeme zemiaky polovicou zmesi. Opäť poukladáme zemiaky, zalejeme zvyškom smotany a posypeme syrom.

5. Krok

Dáme piecť na 180°C 35-40 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov