Francúzska cibuľová polievka

REKLAMA
  • 50Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 5 väčších cibúľ Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 pl hladkej múky Pridané do
  • 1 l horúca voda Pridané do
  • 1 kocka slepačí bujón Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g nastrúhaného syra Gruyère Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 5 guľôčok čierneho korenia Pridané do
  • podľa chuti bylinky Pridané do

Syrové krutóny

  • 4 krajce staršieho chleba Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 120 g nastrúhaného syra Cheddar Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.

2. Krok

Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.

3. Krok

Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.

Podobné recepty

Rajčinová polievka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Rajčinová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Zeleninová polievka so syrovými haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Zeleninová polievka so syrovými haluškami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Kyslá zemiaková polievka

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
Šošovicová polievka na kyslo
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šošovicová polievka na kyslo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Paradajková polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Karfiolová polievka

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
Polievka zo žltého hrachu
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 14

Polievka zo žltého hrachu

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 14

Podobné recepty

Rajčinová polievka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Rajčinová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Zeleninová polievka so syrovými haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Zeleninová polievka so syrovými haluškami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Kyslá zemiaková polievka

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
Šošovicová polievka na kyslo
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šošovicová polievka na kyslo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Paradajková polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Karfiolová polievka

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
Polievka zo žltého hrachu
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 14

Polievka zo žltého hrachu

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 14

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image TASTElist

Francúzska cibuľová polievka

50
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.

2. Krok

Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.

3. Krok

Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.

Ingrediencie
Suroviny
5
väčších cibúľ
50 g
maslo
1 pl
hladkej múky
1 l
horúca voda
1 kocka
slepačí bujón
1 pl
kryštálový cukor
100 g
nastrúhaného syra Gruyère
100 ml
bieleho vína
1 čl
soľ
5 guľôčok
čierneho korenia
podľa chuti
bylinky
Syrové krutóny
4 krajce
staršieho chleba
2 pl
olivový olej
120 g
nastrúhaného syra Cheddar
podľa chuti
soľ a korenie