Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

  • 50Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6

Suroviny

  • Infinity väčších cibúľ
  • Infinity maslo
  • Infinity pl hladkej múky
  • Infinity horúcej vody
  • Infinity kocka slepačí bujón
  • Infinity pl kryštálový cukor
  • Infinity nastrúhaného syra gruyère
  • Infinity ml bieleho vína
  • Infinity čl soľ
  • Infinity guľôčok čierneho korenia
  • podľa chuti bylinky

Syrové krutóny

  • Infinity krajce staršieho chleba
  • Infinity pl olivový olej
  • Infinity nastrúhaného syra cheddar
  • podľa chuti soľ a korenie

Postup

1. Krok

Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.

2. Krok

Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.

3. Krok

Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (13)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie