Francúzska cibuľová polievka

50 min
REKLAMA
50 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 5 väčších cibúľ Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 pl hladkej múky Pridané do
  • 1 l horúca voda Pridané do
  • 1 kocka slepačí bujón Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g nastrúhaného syra Gruyère Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 5 guľôčok čierneho korenia Pridané do
  • podľa chuti bylinky Pridané do

Syrové krutóny

  • 4 krajce staršieho chleba Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 120 g nastrúhaného syra Cheddar Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.

2. Krok

Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.

3. Krok

Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov