Francúzska cibuľová polievka

REKLAMA
  • 50Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • väčších cibúľ
  • 50 maslo
  • tbl hladkej múky
  • horúcej vody
  • kocka slepačí bujón
  • tbl kryštálový cukor
  • 100 nastrúhaného syra Gruyère
  • 100 ml bieleho vína
  • tsp soľ
  • guľôčok čierneho korenia
  • podľa chuti bylinky

Syrové krutóny

  • krajce staršieho chleba
  • tbl olivový olej
  • 120 nastrúhaného syra Cheddar
  • podľa chuti soľ a korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.

2. Krok

Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.

3. Krok

Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu