REKLAMA

Francúzska cibuľová polievka

REKLAMA
Čo so starým chlebom? Poďme ho premeniť na chutné a výdatné jedlá

Recept nájdeš v tomto článku

Čo so starým chlebom? Poďme ho premeniť na chutné a výdatné jedlá

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 5 väčších cibúľ Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 polievková lyžica hladká múka Pridané do
  • 1 l horúca voda Pridané do
  • 1 kocka slepačieho bujónu Pridané do
  • 1 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g nastrúhaného syra Gruyère Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 5 guľôčok mleté čierne korenie Pridané do
  • podľa chuti bylinky Pridané do

Syrové krutóny

  • 4 krajce staršieho chleba Pridané do
  • 2 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 120 g nastrúhaného syra Cheddar Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút.

2. Krok

Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba.

3. Krok

Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov