Francúzska polievka

Recepty na prípravu francúzskej polievky

1 recept

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Francúzska polievka – vhodné na rôzne príležitosti. Tieto recepty z kategórie Francúzska polievka sa vám podarí zrealizovať za čas 50 minút. V každom recepte sa okrem ingrediencí a postupu dozviete aj približný čas prípravy a počet porcií.

Francúzska cibuľová polievka

Profilová fotka používateľa
TASTElist 140 receptov
50 min.
5
50 min.
5
Postup
Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút. Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba. Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.
Z masla a múky si v hrnci pripravíme zásmažku. Zalejeme ju horúcou vodou a bielym vínom. Do hrnca pridáme slepačí bujón, cukor a cibuľu nakrájanú na drobné kúsky. Varíme približne 40 minút. Pokiaľ sa polievka uvarí, pripravíme syrové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky, ktoré poukladáme na plech. Pokvapkáme ich olivovým olejom, následne pridáme soľ, korenie, bylinky a nastrúhaný Cheddar. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Krutóny vyberieme z rúry a oddelíme ich od seba. Uvarenú polievku nalejeme do hlbších misiek. Pred podávaním ju posypeme pripravenými krutónmi a nastrúhaným syrom Gruyère.
REKLAMA
Francúzska cibuľová polievka
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA