Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Fazuľová polievka s údeným mäsom a klobásou
Tradičná fazuľová polievka s údeným mäsom a klobásou. Fazuľa obsahuje veľa železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a vitamínov skupiny B. Vďaka vysokému obsahu vlákniny má blahodárne účinky na črevá.
Ingrediencie
- 200 g červená fazuľa
- 300 g údené mäso
- 5 ks strúčiky cesnaku
- 10 zrniek korenie čierne celé
- 1 pl paprika červená sladká
- 1⁄2 ks paprička chilli
- 1 pl múka
- 1 ks klobása
- 3 ks zemiak
- 3 ks mrkva
- 3 ks petržlen
- 1⁄2 ks zeler
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks bobkový list
- korenie čierne mleté
- štipka soli
- olej
- horúca voda
Najnovšie letáky
Postup
Ak sa rozhodnete uvariť fazuľovú polievku nezabudnite ju namočiť deň vopred do vody.
Do hnca vložíme namočenú fazuľu, teplú vodu, korenie, bobkový list, údené mäso a klobásu. V tejto fáze zatiaľ nesolíme.
Očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu pridáme do hrnca až vtedy keď je fazuľa napoly mäkká.
V tejto fáze vyberieme z hrnca údené mäso s klobásou a nakrájame ich na menšie kúsky. Následne ich vrátime naspäť do hrnca.
Fazuľu osolíme až vtedy keď je všetko mäkké.
Na panvici rozpálime olej a pridáme na ňu nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich spolu a zaprášime červenou sladkou paprikou a múkou. Pár sekúnd poopekáme a zalejeme 100 ml vody. Poriadne premiešame. Pridáme k polievke a necháme prejsť varom.
Pred koncom varu fazuľovú polievku dochutíme soľou, korením prípadne cesnakom a chilli papričkou.