REKLAMA

Zdroj: Wiktory from Getty Images

Fazuľová polievka s bravčovým mäsom

Fazuľovú polievku s bravčovým mäsom robievam najčastejšie v chladných zimných mesiacoch. Je taká sýta, že ju môžete podávať ako hlavné jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg sušenej bielej fazule Pridané do
  • 500 g bravčového mäsa Pridané do
  • 2 ks stredne veľké cibule Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 ks mrkvy Pridané do
  • 3 ks bravčové kosti Pridané do
  • 3 litrov vody Pridané do
  • 2 Lyžice bravčovej masti Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • paprika podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme fazuľu, ktorú preberieme a zalejeme studenou vodou. Necháme ju namočenú cez noc. Namočenú fazuľu scedíme a dáme do veľkého hrnca.

2. Krok

Pridáme na kúsky nakrájané mäso a kosti, zalejeme vodou a varíme na strednom ohni. Počas varenia pravidelne odoberáme penu.

3. Krok

Keď sa nám už nevytvára pena, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a pokračujeme s varením. Toto je príležitosť, kde môžeme polievku ochutiť soľou a korením.

4. Krok

Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Keď majú správnu farbu, pridáme papriku a vložíme zmes do hrnca.

5. Krok

Polievku necháme ešte asi hodinu povariť. Keď je fazuľa úplne mäkká, zaprášime ju múkou zmiešanou s vodou (rozpustíme 2 lyžice múky vo vode), aby sme dosiahli vyváženú hustotu polievky.

6. Krok

V tejto fáze ochutnáme polievku a pridáme majoránku. Potom už len necháme polievku asi 10 minút povariť a na záver pridáme bravčovú masť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov