REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Fašiangové šišky bez vyprážania

Klasické fašiangové šišky, bez ktorých si obdobie fašiangov nevieme predstaviť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 2 ks droždie Pridané do
  • 2 pinchy soľ Pridané do
  • 2 čl cukor Pridané do
  • 1 ks veľké vajce Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, kvasnice, soľ a cukor. Pridáme vajce, mlieko a maslo. Suroviny dobre premiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu, kým neskočí.

2. Krok

Príprava šišiek: Kysnuté cesto vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme šišky. Šišky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 15 minút kysnúť.

3. Krok

Pečenie: Šišky pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov