REKLAMA

Empanadas

Empanadas sú plnené taštičky, ktoré sú typickým jedlom latinskej Ameriky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 plát lístkového cesta Pridané do
  • Argentínske hovädzie soté Pridané do
  • 2 plátky syru Gouda (alebo akéhokoľvek iného tvrdého syru) Pridané do
  • 1 hrnček rastlinného oleja na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Plát lístového cesta si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do štvorca. Rozdelíme na 4 rovnaké štvorce

2. Krok

Každý malý štvorec orežeme do kruhu, zbytkového lístkového cesta sa zbavíme

3. Krok

Je dôležité, aby sme si tú plnku (argentínske hovädzie soté) spravili predom, pretože ju potrebujeme mať schladenú a práve vybratú z chladničky (aby šťavy neboli tekuté ale tuhé)

4. Krok

Na každý kruh dáme 2-3 PL venzuelského hovädzieho soté a na vrch položíme polovicu plátkového syra

5. Krok

Celý kruh cesta dookola prejdeme vodou, aby sa nám ľahšie spájali okraje

6. Krok

Cesto preložíme napoly a dobre uzavrieme

7. Krok

V menšom hrnci si rozohrejeme olej a postupne po jemnom vyprážame empanady z oboch strán do zlatista – trvá to len pár sekúnd z každej strany, takže treba striehnuť

8. Krok

Empanada sa najčastejšie podáva ako predkrm spoločne s rôznymi omáčkami ako napríklad guacamole alebo chimichurri

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov