Empanadas

REKLAMA

Empanadas sú plnené taštičky, ktoré sú typickým jedlom latinskej Ameriky.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 plát lístkového cesta Pridané do
  • Argentínske hovädzie soté Pridané do
  • 2 plátky syru Gouda (alebo akéhokoľvek iného tvrdého syru) Pridané do
  • 1 hrnček rastlinného oleja na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Plát lístového cesta si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do štvorca. Rozdelíme na 4 rovnaké štvorce

2. Krok

Každý malý štvorec orežeme do kruhu, zbytkového lístkového cesta sa zbavíme

3. Krok

Je dôležité, aby sme si tú plnku (argentínske hovädzie soté) spravili predom, pretože ju potrebujeme mať schladenú a práve vybratú z chladničky (aby šťavy neboli tekuté ale tuhé)

4. Krok

Na každý kruh dáme 2-3 PL venzuelského hovädzieho soté a na vrch položíme polovicu plátkového syra

5. Krok

Celý kruh cesta dookola prejdeme vodou, aby sa nám ľahšie spájali okraje

6. Krok

Cesto preložíme napoly a dobre uzavrieme

7. Krok

V menšom hrnci si rozohrejeme olej a postupne po jemnom vyprážame empanady z oboch strán do zlatista – trvá to len pár sekúnd z každej strany, takže treba striehnuť

8. Krok

Empanada sa najčastejšie podáva ako predkrm spoločne s rôznymi omáčkami ako napríklad guacamole alebo chimichurri

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety s hnedými šampiňónmi, slaninkou, paradajkami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety s hnedými šampiňónmi, slaninkou, paradajkami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Empanadas

Empanadas sú plnené taštičky, ktoré sú typickým jedlom latinskej Ameriky.

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Plát lístového cesta si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do štvorca. Rozdelíme na 4 rovnaké štvorce

2. Krok

Každý malý štvorec orežeme do kruhu, zbytkového lístkového cesta sa zbavíme

3. Krok

Je dôležité, aby sme si tú plnku (argentínske hovädzie soté) spravili predom, pretože ju potrebujeme mať schladenú a práve vybratú z chladničky (aby šťavy neboli tekuté ale tuhé)

4. Krok

Na každý kruh dáme 2-3 PL venzuelského hovädzieho soté a na vrch položíme polovicu plátkového syra

5. Krok

Celý kruh cesta dookola prejdeme vodou, aby sa nám ľahšie spájali okraje

6. Krok

Cesto preložíme napoly a dobre uzavrieme

7. Krok

V menšom hrnci si rozohrejeme olej a postupne po jemnom vyprážame empanady z oboch strán do zlatista – trvá to len pár sekúnd z každej strany, takže treba striehnuť

8. Krok

Empanada sa najčastejšie podáva ako predkrm spoločne s rôznymi omáčkami ako napríklad guacamole alebo chimichurri

Ingrediencie
1 plát
lístkového cesta
Argentínske hovädzie soté
2 plátky
syru Gouda (alebo akéhokoľvek iného tvrdého syru)
1 hrnček
rastlinného oleja na vyprážanie