Empanadas

REKLAMA

Empanadas sú plnené taštičky, ktoré sú typickým jedlom latinskej Ameriky.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 plát lístkového cesta Pridané do
  • Argentínske hovädzie soté Pridané do
  • 2 plátky syru Gouda (alebo akéhokoľvek iného tvrdého syru) Pridané do
  • 1 hrnček rastlinného oleja na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Plát lístového cesta si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do štvorca. Rozdelíme na 4 rovnaké štvorce

2. Krok

Každý malý štvorec orežeme do kruhu, zbytkového lístkového cesta sa zbavíme

3. Krok

Je dôležité, aby sme si tú plnku (argentínske hovädzie soté) spravili predom, pretože ju potrebujeme mať schladenú a práve vybratú z chladničky (aby šťavy neboli tekuté ale tuhé)

4. Krok

Na každý kruh dáme 2-3 PL venzuelského hovädzieho soté a na vrch položíme polovicu plátkového syra

5. Krok

Celý kruh cesta dookola prejdeme vodou, aby sa nám ľahšie spájali okraje

6. Krok

Cesto preložíme napoly a dobre uzavrieme

7. Krok

V menšom hrnci si rozohrejeme olej a postupne po jemnom vyprážame empanady z oboch strán do zlatista – trvá to len pár sekúnd z každej strany, takže treba striehnuť

8. Krok

Empanada sa najčastejšie podáva ako predkrm spoločne s rôznymi omáčkami ako napríklad guacamole alebo chimichurri

Komentáre (1)

Ela 13. 6. 2022

Dobrý,osvedčený recept

Podobné recepty

Syrom a špenátom plnené kuracie prsia v trojobale
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie prsia s brokolicou a syrovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie prsia s brokolicou a syrovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené bedle s mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené bedle s mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle cestoviny s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Syrom a špenátom plnené kuracie prsia v trojobale
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s mäsovými guličkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie prsia s brokolicou a syrovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie prsia s brokolicou a syrovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené bedle s mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené bedle s mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle cestoviny s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Empanadas

Empanadas sú plnené taštičky, ktoré sú typickým jedlom latinskej Ameriky.

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Plát lístového cesta si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do štvorca. Rozdelíme na 4 rovnaké štvorce

2. Krok

Každý malý štvorec orežeme do kruhu, zbytkového lístkového cesta sa zbavíme

3. Krok

Je dôležité, aby sme si tú plnku (argentínske hovädzie soté) spravili predom, pretože ju potrebujeme mať schladenú a práve vybratú z chladničky (aby šťavy neboli tekuté ale tuhé)

4. Krok

Na každý kruh dáme 2-3 PL venzuelského hovädzieho soté a na vrch položíme polovicu plátkového syra

5. Krok

Celý kruh cesta dookola prejdeme vodou, aby sa nám ľahšie spájali okraje

6. Krok

Cesto preložíme napoly a dobre uzavrieme

7. Krok

V menšom hrnci si rozohrejeme olej a postupne po jemnom vyprážame empanady z oboch strán do zlatista – trvá to len pár sekúnd z každej strany, takže treba striehnuť

8. Krok

Empanada sa najčastejšie podáva ako predkrm spoločne s rôznymi omáčkami ako napríklad guacamole alebo chimichurri

Ingrediencie
1 plát
lístkového cesta
Argentínske hovädzie soté
2 plátky
syru Gouda (alebo akéhokoľvek iného tvrdého syru)
1 hrnček
rastlinného oleja na vyprážanie