REKLAMA

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Dusená burgundská pečienka

Chutná burgundská pečienka s hojným množstvom vína. Tento tradičný recept je perfektný pre večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Pečienka je jemná, zatiaľ čo víno dodáva hlbokú a robustnú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Pečienka

  • 112 kg Hovädzí pečienka Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 Polievková lyžica olej Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do

Burgundská vínná omáčka

  • 750 ml Burgundské víno Pridané do
  • 2 Polievková lyžica paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 zväzok čerstvý tymián Pridané do
  • 2 ks bobkové listy Pridané do
  • 1 Čajová lyžička cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Pre recept na burgundskú pečienku najprv predhrejte rúru na 175°C. Rinderbraten potrite soľou a korením.

2. Krok

Olej rozohrejte vo veľkom pekáči a opečte mäso zo všetkých strán. Keď je mäso opečené zo všetkých strán, vyberte ho z pekáča a odložte ho bokom.

3. Krok

Na rovnakom pekáči opražte kockované cibule a nasekaný cesnak, až budú priesvitné.

4. Krok

Víno vlejte do pekáča a priveďte k varu. Pridajte paradajkový pretlak, tymián, bobkové listy a cukor.

5. Krok

Rožok vráťte späť do pece a prelijte ho vínnou omáčkou. Vložte poklop a nechajte ho dusiť v predhriatej rúre 2-3 hodiny.

6. Krok

Vyberte burgundskú pečienku z rúry a nechajte ju chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a podávajte s burgundskou vínnou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov