:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0m4nLX0L1M1uGkdmO0-U/e3e52f9a825e5a9a295a6b983118ac.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Catkin
Domáci zemiakový chlieb
Tento recept na zemiakový chlieb je jednoduchý a ľahko si ho pripravíte doma.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 2 ks zemiaky
- 1 ks Suché droždie
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 polievkové lyžice olej
- 250 ml Teplá voda
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky uvaríme v slanej vode. Keď sú hotové, vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme na kašu. Necháme vychladnúť.
V miske zmiešame múku, droždie, cukor a soľ. Potom pridáme olej, vychladnutú zemiakovú kašu a teplú vodu. Zmes miešame, kým nie je hladká a pružná.
Cesto necháme kysnúť na teplom mieste pod uterák na dve hodiny, alebo kým sa nezdvojnásobí objemom.
Cesto potom zložíme na múkou posypanú dosku a vytvarujeme chlieb. Položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ho posypať sezamovými semienkami alebo vločkami a jemne zarezávame nožom na vrchu.
Pečieme pri teplote 180 °C po dobu 40-50 minút. Chlieb by mal byť zlatohnedý a mali by ste počuť dutý zvuk, keď naň zaklopete.
Po upečení necháme chlieb vychladnúť na mriežke.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4KTUsDujnh-z116Q6M_D/0f5e5483cbe58e6360be01e9d652f4.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JCDGd8R7DgSEqFAHzy_s/2e8a8b05f84ac129957fff4845b641.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 