Zdroj: Canva
Domáci ríbezľový lekvár
Domáci hustý ríbezľový lekvár ako od babičky
- 80Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- cukor
- ríbezle
Postup
Ríbezliam odstránime stonky, bobuľky dáme do hrnca.
Začneme ich na ohni pomaly rozvárať. Občas premiešame. Po asi pol hodine pustia šťavu.
Zmes prepasírujeme cez sitko, aby zadržalo všetky šupy a zrniečka.
Lekvár dáme späť na oheň – na každý liter získanej šťavy dáme 1 kg cukru.
Povaríme už len 10 minút. Mala by sa začať robiť cestička.
Fľaštičky naplníme, uzatvoríme, prevrátime hore dnom na 5 minút, dáme do teplého dunctu (obalené utierkami, resp. uterákmi) a necháme vychladnúť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Domáci ríbezľový lekvár
Domáci hustý ríbezľový lekvár ako od babičky
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yGMDTIYdvOyJJA-P5ZoH/d6cae0b2016f685939eb9ba898a52d.jpeg)
Ríbezliam odstránime stonky, bobuľky dáme do hrnca.
Začneme ich na ohni pomaly rozvárať. Občas premiešame. Po asi pol hodine pustia šťavu.
Zmes prepasírujeme cez sitko, aby zadržalo všetky šupy a zrniečka.
Lekvár dáme späť na oheň – na každý liter získanej šťavy dáme 1 kg cukru.
Povaríme už len 10 minút. Mala by sa začať robiť cestička.
Fľaštičky naplníme, uzatvoríme, prevrátime hore dnom na 5 minút, dáme do teplého dunctu (obalené utierkami, resp. uterákmi) a necháme vychladnúť.