![Domáci rejteš Domáci rejteš](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kb0mgLmNMIrPC3qrCeMWRDXPkEk=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/j0aJXzpgAE8466WEeLwP/3c44717fb5f35c6c0bf2c3cc2a0f53.jpeg)
Zdroj: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤
Domáci rejteš
Tento závin má viacero pomenovaní, jednou z nich je dolnozemský okružník alebo rejteša. Je to tradičný závin plnený makovou plnkou.
Ingrediencie
Cesto
- 750 g múka
- 1 ks vajce
- 3 pl bravčová masť
- štipka soli
- vlažná voda
- maslo rozpustené
- mlieko
Maková plnka
- 300 ml mletý mak
- práškový cukor
- hrozienka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske zmiešame múku s vajíčkom, roztopenou bravčovou masťou, soľou a vodou. Vody pridávame toľko, aby vzniklo hladké a vláčne cesto.
Vypracované cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť ešte poriadne vyvaľkáme. Potom ich necháme 20 minút odpočívať.
Na pomúčenej doske každú časť rozvaľkáme a potrieme roztopeným maslom.
Maková plnka V miske zmiešame mak s cukrom.
Cesto pred plnením pofŕkame mliekom a plníme plnkou. Cesto zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre na 180°C do zlatista 30 minút. Rejteš pred pečením a aj po pečení potrieme roztopeným maslom.