REKLAMA

Zdroj: Pixabay: fancycrave1

Domáci chlieb bez kvásku

Tento recept je skvelý pre tých, ktorí chcú pripraviť svoj vlastný domáci chlieb, ale nemajú dostupný kvások. Hoci je kvások tradičným spôsobom, ako pripraviť chlieb, s týmto receptom zistíte, že je možné vytvoriť rovnako chutný a krásne nakysnutý chlieb aj bez neho.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička Soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 Balenie sušené droždie Pridané do
  • 300 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Vo mise zmiešajte múku, soľ, cukor a sušené droždí.

2. Krok

Postupne prilievajte vodu a miešajte, kým sa cesto úplne nespojí a nebude hladké.

3. Krok

Zakryte cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste po dobu 2 hodín, alebo až kým nezdvojnásobí svoj objem.

4. Krok

Predhrejte rúru na 200 °C.

5. Krok

Cesto dajte do pekáča vyloženého peciacim papierom a pečie 35-40 minút, alebo kým nebude chlieb zlatohnedý a na dotyk tvrdý.

6. Krok

Nechajte chlieb vychladnúť pred krájaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov