Domáce zavárané uhorky
Tradičné domáce zavárané uhorky sú najobľúbenejšia sladkokyslá príloha. Je to aj najlepší spôsob, ako využiť veľkú úrodu uhoriek. Vyskúšajte tento recept na chrumkavé zavárané uhorky.
- 60Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- uhorky nakladačky
- Čerstvý kôpor (vňať)
- mrkva (na kolieska)
- cibuľa
Nálev
- 13⁄4 l voda
- 100 g cukor
- 1⁄2 l ocot
- Konzervačná prísada na uhorky napríklad Deko
Postup
Riadne umyjeme a necháme vysušiť fľaše na zaváranie.
Zeleninu očistíme, kolieska mrkvy, kôpor a uhorky naukladáme do pripravených zaváraninových fliaš. Snažíme sa začať najväčšími uhorkami aby sa nám do pohára zmestilo čo najviac.
Pripravíme si sladkokyslý nálev zmiešaním všetkých surovín určených na nálev. Varíme 5 minút.
Po vychladnutí zalejeme nálevom uhorky vo fľaši, pričom necháme voľný priestor cca. 1 cm od vrchného otvoru fľaše a zároveň by mali byť uhorky ponorené v náleve.
Fľaše uzavrieme viečkom, uložíme do hrnca s vodou na dne. Na hrniec položíme pokrievku, vodu privedieme do varu a varíme 5 min.
Následne zaváraninové fľaše vyberieme a necháme chladnúť pri izbovej teplote 12 až 24h. Môžeme ich zabaliť do deky.
Po vychladnutí odskúšajte, či sa viečka prichytili na fľaše poriadne. Pokiaľ stračíte viečko a nepohne sa, sú uhorky zavarené správne.
Dobrú chuť :)
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Domáce zavárané uhorky
Tradičné domáce zavárané uhorky sú najobľúbenejšia sladkokyslá príloha. Je to aj najlepší spôsob, ako využiť veľkú úrodu uhoriek. Vyskúšajte tento recept na chrumkavé zavárané uhorky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BMTLM2kl9uCBde6ixPgz/56001913918c1d8402e08e8dc181f8.jpeg)
Riadne umyjeme a necháme vysušiť fľaše na zaváranie.
Zeleninu očistíme, kolieska mrkvy, kôpor a uhorky naukladáme do pripravených zaváraninových fliaš. Snažíme sa začať najväčšími uhorkami aby sa nám do pohára zmestilo čo najviac.
Pripravíme si sladkokyslý nálev zmiešaním všetkých surovín určených na nálev. Varíme 5 minút.
Po vychladnutí zalejeme nálevom uhorky vo fľaši, pričom necháme voľný priestor cca. 1 cm od vrchného otvoru fľaše a zároveň by mali byť uhorky ponorené v náleve.
Fľaše uzavrieme viečkom, uložíme do hrnca s vodou na dne. Na hrniec položíme pokrievku, vodu privedieme do varu a varíme 5 min.
Následne zaváraninové fľaše vyberieme a necháme chladnúť pri izbovej teplote 12 až 24h. Môžeme ich zabaliť do deky.
Po vychladnutí odskúšajte, či sa viečka prichytili na fľaše poriadne. Pokiaľ stračíte viečko a nepohne sa, sú uhorky zavarené správne.
Dobrú chuť :)