REKLAMA

Domáce zavarané marhule

Zavárané marhule, typická letná aktivita pri nadbytku ovocia :)

REKLAMA
ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Recept nájdeš v tomto článku

ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Ingrediencie

porcií
4
  • marhule Pridané do
  • kryštálový cukor Pridané do
  • kyselina citrónová Pridané do
  • Pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Marhule si umyjeme, odkôstkujeme a prekrojíme na polovice. Ponoríme ich do vody s trochou kyseliny citrónovej aby nezhnedli.

2. Krok

Poháre na zaváranie si umyjeme poriadne v horúcej vode a vysušíme.

3. Krok

Do pohárov naukladáme na tesno marhule. Zasypeme 3 PL cukru, dolejeme studenou vodou, pridáme trochu pomôcky na zaváranie. Poháre zatvoríme poriadne viečkom.

4. Krok

Sterilizujeme ich v hrnci od bodu varu asi 15 - 20 minút pri 80 stupňoch. Po vybratí ich otočíme hore dnom. Zakryjeme ich dekou a necháme ich pod ňou vychladnúť.

5. Krok

Viečko musí byť pevné, nesmie pri dotyku puknúť, vtedy vieme, že marhule sú zavarené dobre.

Komentáre (1)

Lea 4. 6. 2022

robili sme presne podla receptu a naozaj vyborny:-)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov