REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáce varene zemiaky

Tradičné príloha k mnohým jedlám - domáce varené zemiaky. Môžeme ich podávať s maslom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 1 kl drvená rasca Pridané do
  • 2 kl soľ Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. V prípade, že máme malé zemiaky nemusíme ich krájať.

2. Krok

Ošúpané zemiaky dáme variť na 20 minút do osolenej vody, do ktorej sme pridali rascu.

3. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a môžme ich premiešať s maslom alebo k ním pridať nasekanú petržlenovú vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4607 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4312 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov

Mascarpone

330 receptov