REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáce varene zemiaky

Tradičné príloha k mnohým jedlám - domáce varené zemiaky. Môžeme ich podávať s maslom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 1 kl drvená rasca Pridané do
  • 2 kl soľ Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. V prípade, že máme malé zemiaky nemusíme ich krájať.

2. Krok

Ošúpané zemiaky dáme variť na 20 minút do osolenej vody, do ktorej sme pridali rascu.

3. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a môžme ich premiešať s maslom alebo k ním pridať nasekanú petržlenovú vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4971 receptov

Cuketa

466 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Rýchle jedlá

4222 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Večera

4687 receptov

Patizón

13 receptov

Omáčky

435 receptov