Zdroj: Canva

Domáce ríbezľové víno recept

REKLAMA

Domáce víno z červených ríbezlí

  • 100Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 3 l šťavy z čerstvých červených ríbezlí Pridané do
  • 3 l vody Pridané do
  • 1 kg cukru Pridané do
  • kvasinky Pridané do
  • živná soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zrelé a umyté plody bez hnilých kúskov najskôr odšťavíme, napríklad v odšťavovači, prípadne ich pomelieme a následne odšťavíme pomocou čistej textílie.

2. Krok

Šťavu prelejeme do demižóna a pridáme cukor a vodu. Vodu pridávame teplú, aby zmes dosiahla teplotu okolo 25 °C. Ochutnáme ju, aby sme vedeli, či treba pridať ešte viac vody alebo cukru.

3. Krok

Pridáme kvasinky aj živnú soľ (dajú sa zakúpiť vo vinárskych potrebách), ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Niektoré kvasinky je totiž potrebné napríklad rozmiešať v prevarenom cukrovom roztoku, iné sa len premiešavajú s čerstvou šťavou. Postup teda závisí od zakúpeného druhu.

4. Krok

Obsah nádoby premiešame a demižón zatvoríme kvasnou zátkou. Následne odložíme na tmavé miesto s teplotou okolo 20 °C. Necháme kvasiť asi 2 až 3 týždne.

5. Krok

Po procese kvasenia a usadení kvasničných kalov víno stočíme hadičkou, alebo prefiltrujeme cez čistú látku, respektíve jemnú tkaninu.

6. Krok

Mladé víno uskladníme v čistých sklenených fľašiach, ktoré uzatvoríme korkovou zátkou. Skladujeme na tmavom a suchom mieste. Pred degustáciou je vhodné nechať víno ešte odstáť dva mesiace.

Podobné recepty

Domáci sirup z čiernych ríbezlí
Recept od prémiového používateľa
Domáci jahodový sirup
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci jahodový sirup

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca bazová limonáda
Recept od prémiového používateľa
Sex on the beach nápoj
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sex on the beach nápoj

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá domáca orechovica
Recept od prémiového používateľa
Sladkokyslý nálev na uhorky
Recept od prémiového používateľa
Domáci ríbezľový sirup
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci ríbezľový sirup

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Nealkoholické virgin mojito
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Domáci sirup z čiernych ríbezlí
Recept od prémiového používateľa
Domáci jahodový sirup
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci jahodový sirup

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca bazová limonáda
Recept od prémiového používateľa
Sex on the beach nápoj
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sex on the beach nápoj

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá domáca orechovica
Recept od prémiového používateľa
Sladkokyslý nálev na uhorky
Recept od prémiového používateľa
Domáci ríbezľový sirup
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci ríbezľový sirup

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Nealkoholické virgin mojito
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Adri1017

Domáce ríbezľové víno recept

Domáce víno z červených ríbezlí

100
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zrelé a umyté plody bez hnilých kúskov najskôr odšťavíme, napríklad v odšťavovači, prípadne ich pomelieme a následne odšťavíme pomocou čistej textílie.

2. Krok

Šťavu prelejeme do demižóna a pridáme cukor a vodu. Vodu pridávame teplú, aby zmes dosiahla teplotu okolo 25 °C. Ochutnáme ju, aby sme vedeli, či treba pridať ešte viac vody alebo cukru.

3. Krok

Pridáme kvasinky aj živnú soľ (dajú sa zakúpiť vo vinárskych potrebách), ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Niektoré kvasinky je totiž potrebné napríklad rozmiešať v prevarenom cukrovom roztoku, iné sa len premiešavajú s čerstvou šťavou. Postup teda závisí od zakúpeného druhu.

4. Krok

Obsah nádoby premiešame a demižón zatvoríme kvasnou zátkou. Následne odložíme na tmavé miesto s teplotou okolo 20 °C. Necháme kvasiť asi 2 až 3 týždne.

5. Krok

Po procese kvasenia a usadení kvasničných kalov víno stočíme hadičkou, alebo prefiltrujeme cez čistú látku, respektíve jemnú tkaninu.

6. Krok

Mladé víno uskladníme v čistých sklenených fľašiach, ktoré uzatvoríme korkovou zátkou. Skladujeme na tmavom a suchom mieste. Pred degustáciou je vhodné nechať víno ešte odstáť dva mesiace.

Ingrediencie
3 l
šťavy z čerstvých červených ríbezlí
3 l
vody
1 kg
cukru
kvasinky
živná soľ