REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáce ríbezľové víno recept

Domáce víno z červených ríbezlí

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 3 l šťavy z čerstvých červených ríbezlí Pridané do
  • 3 l voda Pridané do
  • 1 kg kryštálový cukor Pridané do
  • droždia Pridané do
  • živná soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Zrelé a umyté plody bez hnilých kúskov najskôr odšťavíme, napríklad v odšťavovači, prípadne ich pomelieme a následne odšťavíme pomocou čistej textílie.

2. Krok

Šťavu prelejeme do demižóna a pridáme cukor a vodu. Vodu pridávame teplú, aby zmes dosiahla teplotu okolo 25 °C. Ochutnáme ju, aby sme vedeli, či treba pridať ešte viac vody alebo cukru.

3. Krok

Pridáme kvasinky aj živnú soľ (dajú sa zakúpiť vo vinárskych potrebách), ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Niektoré kvasinky je totiž potrebné napríklad rozmiešať v prevarenom cukrovom roztoku, iné sa len premiešavajú s čerstvou šťavou. Postup teda závisí od zakúpeného druhu.

4. Krok

Obsah nádoby premiešame a demižón zatvoríme kvasnou zátkou. Následne odložíme na tmavé miesto s teplotou okolo 20 °C. Necháme kvasiť asi 2 až 3 týždne.

5. Krok

Po procese kvasenia a usadení kvasničných kalov víno stočíme hadičkou, alebo prefiltrujeme cez čistú látku, respektíve jemnú tkaninu.

6. Krok

Mladé víno uskladníme v čistých sklenených fľašiach, ktoré uzatvoríme korkovou zátkou. Skladujeme na tmavom a suchom mieste. Pred degustáciou je vhodné nechať víno ešte odstáť dva mesiace.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov