![Domáce pizza rožky Domáce pizza rožky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kfa9qPCjyK6kcmqoiAmjwXnN6S4=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9QQ4zi7RJS-Q-Q8cjJNK/9750958b238bf163d735cd2f3261b0.jpeg)
Zdroj: FB: Varíme pečieme (főzünk sütünk)
Domáce pizza rožky
Chutné domáce pizza rožky plnené šunkou, syrom a slaninou.
Ingrediencie
- 600 g múka
- 300 ml mlieko
- 50 g droždie
- 200 g šunková saláma
- 150 g slanina
- 1 kl kryštálový cukor
- 150 ml olej
- 1⁄2 pl vegeta
- 1 kl oregano
- 150 g eidamový syr
- 1 ks vajce
- korenie na pizzu
- kečup
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Najprv si pripravíme kvások. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a kvások necháme 15 minút pracovať.
V miske zmiešame múku s oreganom, vegetou, olejom a kváskom. Takto pripravené cesto necháme prikryté 1 hodinu kysnúť.
Po hodine cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.
Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu, natrieme kečupom, posypeme pizza korením a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník položíme plátok syra, slaniny a šunky.
Trojuholníky zatočíme do tvaru rožka - od širšej strany ku špicu.
Pizza rožky preložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a pečieme na 200°C pribižne 20 minút. Potom ich vyberieme z rúry a posypeme syrom. Dopečieme ich ešte 5 minút a môžeme konzumovať.