REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné dobroty

Domáce osúchy

Domáce cesnakové osúchy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Kvások

  • 100 ml mlieka Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do

Cesto

  • 250 g múka Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 1 vajce Pridané do

Plnka

  • 100 g maslo Pridané do
  • 6 strúčikov cesnak Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások. Zmiešame všetky ingrediencie do hrnčeka a necháme na teplom mieste.

2. Krok

V miske zmiešame múky, pridáme soľ, mlieko, olej, vajce a kvások. Spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

3. Krok

Prichystáme si plnku. Do misky si dáme zmäknuté maslo, prelisujeme cesnak jemne osolíme a pridáme vajíčko.

4. Krok

Keď nám cesto vykyslo, vyvaľkáme ho a potrieme plnkou. Zrolujeme a nakrájame na trojuhoľníčky.

5. Krok

Uložíme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15 až 20 minút do zlata.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov