REKLAMA
Domáce gnocchi

Domáce gnocchi

Lahodné v kombinácii s paradajkovou omáčkou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Gnocchi

  • 220 g uvarených zemiakov Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 50 g polohrubej múky Pridané do

Omáčka

  • 3 paradajky cca g Pridané do
  • 1 Lyžice paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 Lyžice parmezánu Pridané do
  • 1 Lyžice lučiny Pridané do
  • maslo Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • a pažítka parmezán na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Zemiaky v šupke si uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. Krok

Dáme do misky, vidličkou ich popučíme, pridáme žĺtko a premiešame.

3. Krok

Ďalej pridáme múku a rukami si vypracujeme cesto.

4. Krok

Cesto si rozdelíme na 3 časti a z každej časti si vytvoríme valček.

5. Krok

Valčeky necháme na kuchynskej linke odpočívať.

6. Krok

Dáme si zovrieť vodu, vložíme paradajky a počkáme, pokiaľ prasknú a pôjdu ľahko ošúpať.

7. Krok

Vyberieme ich a na drobno nakrájame.

8. Krok

Valčeky si nakrájame na menšie časti a dáme do vriacej vody. Varíme pokiaľ nám nevyplávajú na povrch. Ak sú vyplavené, povaríme 1 minútu a odstavíme. Iba ich vycedíme.

9. Krok

Do hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme Lučinu, nakrájané paradajky, pretlak, pretlačený cesnak, parmezán a korenie. Všetko dôkladne zamiešame, varíme pokiaľ sa nám zmes nespojí.

10. Krok

Vymixujeme do hladka, pridáme uvarené gnocchi, premiešame a odstavíme.

11. Krok

Vrch posypeme pažítkou a parmezánom.

12. Krok

Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov