REKLAMA
Domáce gnocchi

Domáce gnocchi

Lahodné v kombinácii s paradajkovou omáčkou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Gnocchi

  • 220 g uvarených zemiakov Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 50 g polohrubej múky Pridané do

Omáčka

  • 3 paradajky cca g Pridané do
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 lyžica parmezánu Pridané do
  • 1 lyžica lučiny Pridané do
  • maslo Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • a pažítka parmezán na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Zemiaky v šupke si uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. Krok

Dáme do misky, vidličkou ich popučíme, pridáme žĺtko a premiešame.

3. Krok

Ďalej pridáme múku a rukami si vypracujeme cesto.

4. Krok

Cesto si rozdelíme na 3 časti a z každej časti si vytvoríme valček.

5. Krok

Valčeky necháme na kuchynskej linke odpočívať.

6. Krok

Dáme si zovrieť vodu, vložíme paradajky a počkáme, pokiaľ prasknú a pôjdu ľahko ošúpať.

7. Krok

Vyberieme ich a na drobno nakrájame.

8. Krok

Valčeky si nakrájame na menšie časti a dáme do vriacej vody. Varíme pokiaľ nám nevyplávajú na povrch. Ak sú vyplavené, povaríme 1 minútu a odstavíme. Iba ich vycedíme.

9. Krok

Do hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme Lučinu, nakrájané paradajky, pretlak, pretlačený cesnak, parmezán a korenie. Všetko dôkladne zamiešame, varíme pokiaľ sa nám zmes nespojí.

10. Krok

Vymixujeme do hladka, pridáme uvarené gnocchi, premiešame a odstavíme.

11. Krok

Vrch posypeme pažítkou a parmezánom.

12. Krok

Dobrú chuť!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov