REKLAMA

Domáce droždie - klasický recept

Chystáte sa doma piecť a nemáte droždie? Pripravte si ho ako kedysi naše babičky podľa tohto receptu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 250 g zemiak Pridané do
  • 30 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pl pivo Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme aj so šupkou.

2. Krok

Po uvarení ich ošupíme a pretlačíme.

3. Krok

Zmiešame ich s trochou vody, aby vznikla hustá kaša.

4. Krok

Z cukru uvaríme horúci sirup a zriedime ho vodou. Varíme ho len pokiaľ nie je tekutý a priesvitný. Pozor! Nerobíme z neho karamel!!

5. Krok

Sirup nalejeme k zemiakom a necháme ho 30 minút kysnúť.

6. Krok

Potom pridáme pivo a premiešame ho. Takto pripravené domáce droždie necháme postáť pri izbovej teplote 24 hodín a následne použijeme ako klasické droždie.

7. Krok

Nespotrebované množstvo skladujeme v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4971 receptov

Cuketa

466 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Rýchle jedlá

4222 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Večera

4687 receptov

Patizón

13 receptov

Omáčky

435 receptov