REKLAMA

Zdroj: Pixabay: ulleo

Domáce arašidové krehké oriešky

Tento recept sa hodí najmä na sviatky alebo na každý bežný deň, keď máte chuť na niečo sladké.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 poháre kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pohár ľahký kukuričný sirup Pridané do
  • 12 pohár vody Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 poháre nesolené arašidy Pridané do
  • 2 pl nesolené maslo Pridané do
  • 2 lyžičky kypriaci prášok Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začnite zmiešaním cukru, kukuričného sirupu, vody a soli vo veľkom hrnci s ťažkým dnom na miernom ohni. Zmes jemne miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Zistil som, že najlepší výsledok sa dosiahne použitím drevenej lyžice.

2. Krok

Po rozpustení zvýšte teplotu na maximum a zmes bez miešania priveďte do varu. Keď teplota na teplomere dosiahne 250 °F, pridajte arašidy a znížte teplotu na strednú. Neustále miešajte. Buďte trpezliví; môže to trvať trochu dlhšie, ale verte mi, výsledok stojí za to.

3. Krok

Keď teplota dosiahne 300 °F, pridajte maslo. Miešajte ďalšie 2 minúty, kým teplomer nedosiahne 305 °F. Počas tohto procesu pozorne sledujte teplomer. Nadmerné varenie môže arašidovému krehkému oriešku dodať spálenú a horkú chuť.

4. Krok

Vypnite oheň a okamžite pridajte sódu bikarbónu a vanilku. Rýchlo premiešajte, pretože sóda spôsobí, že zmes spení.

5. Krok

Zmes vylejte na dva vymastené plechy alebo silikónové podložky. Rozotrite ju stierkou do tenkej vrstvy. Počas tohto kroku je nevyhnutné pracovať rýchlo, pretože zmes začne pomerne rýchlo tuhnúť.

6. Krok

Nechajte krehké cesto vychladnúť a stuhnúť aspoň 1 hodinu. Po vychladnutí rozlámte krehkú hmotu na kúsky.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4176 receptov

Mäsité jedlá

2014 receptov

Dezert

3154 receptov

Raňajky

1167 receptov

Mascarpone

291 receptov

Večera

3845 receptov

Cestoviny

460 receptov