REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Domáca veka

Recept na výbornú domácu veku, bez ktorej sa nezaobíde žiadna oslava. Výborne sa hodí na chlebíčky.

REKLAMA
Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Ingrediencie

porcií
3
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 212 kl aktívne sušené droždie Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 300 ml voda Pridané do
  • 2 pl sušené mlieko Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 2 kl soľ Pridané do
  • 1 kl cukor Pridané do
  • 1 pl citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Z uvedených surovín si vymiesime cesto. Necháme ho nakysnúť a potom ho rozdelíme na dve časti.

2. Krok

Každú časť znova premiesime a necháme ešte 10 minút kysnúť.

3. Krok

Potom ich valčekom vyvaľkáme ako rožky, teda asi 1/3 spodnú časť necháme tučnejšiu, nevyvaľkanú. Pri vaľkaní popraskajú prebytočné bubliny v ceste a sendvič nebude deravý. Od tučnej strany po tenkú potom zvinieme ako knedlík alebo rožok.

4. Krok

Teraz cesto vyšúľame na tenký valec a preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech. Pod pokrievkou necháme valčeky ešte hodinu kysnúť.

5. Krok

Pred pečením ich potrieme osoleným vajcom rozmiešaným s vodou. Pečieme v predhriatej rúre na 195°C prvých 10 minút. Následne teplotu znížime na 175°C a pečieme ďaľších 20 minút.

6. Krok

Po upečení ich preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Komentáre (1)

Martinka 4. 12. 2022

výborný, zvrtla som včera pre priateľa a nevedel si vynachváliť :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov