Zdroj: Facebook
Domáca kysnutá parená knedľa
Výborná domáca parená knedľa je veľmi jednoduchá na prípravu a netreba sa toho vôbec báť.
- 60Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 500 g múka polohrubá
- 125 ml mlieko vlažné
- 125 ml voda vlažná
- 1 čl soľ
- 1 ks vajce
- 2 pl olej
- 21 g droždia
- 1 čl cukor kryštálový
Postup
Z trošky mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, kým sa nezobudí.
Múku preosejeme so soľou do misy, pridáme kvások, zvyšné mlieko a vodu. Dáme vajíčko, olej a spracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme knedle. Necháme ich ešte 10 minút postáť a pripravíme si hrniec s vodou, vložíme doň parák, na ktorý dáme papier na pečenie aby sa nám knedľa neprilepila. Knedle naparujeme 20 minút. Horúce ich popicháme špáradlom. Je dobré ich ponatierať olejom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Domáca kysnutá parená knedľa
Výborná domáca parená knedľa je veľmi jednoduchá na prípravu a netreba sa toho vôbec báť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l2BJBhiSx0lSGT6QYIW9/cac61e9992840a6140dae89fd41950.jpeg)
Z trošky mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, kým sa nezobudí.
Múku preosejeme so soľou do misy, pridáme kvások, zvyšné mlieko a vodu. Dáme vajíčko, olej a spracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme knedle. Necháme ich ešte 10 minút postáť a pripravíme si hrniec s vodou, vložíme doň parák, na ktorý dáme papier na pečenie aby sa nám knedľa neprilepila. Knedle naparujeme 20 minút. Horúce ich popicháme špáradlom. Je dobré ich ponatierať olejom.