:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l2BJBhiSx0lSGT6QYIW9/cac61e9992840a6140dae89fd41950.jpeg)
Zdroj: Facebook
Domáca kysnutá parená knedľa - recept
Výborná domáca parená knedľa je veľmi jednoduchá na prípravu a netreba sa toho vôbec báť. Dá sa spraviť aj variant - parená knedľa z hladkej múky.
Ingrediencie
- 500 g múka polohrubá
- 125 ml vlažné mlieko
- 125 ml voda vlažná
- 1 čl soľ
- 1 ks vajce
- 2 pl olej
- 21 g droždia
- 1 čl kryštálový cukor
Postup
Z trošky mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, kým sa nezobudí.
Múku preosejeme so soľou do misy, pridáme kvások, zvyšné mlieko a vodu. Dáme vajíčko, olej a spracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme knedle. Necháme ich ešte 10 minút postáť a pripravíme si hrniec s vodou, vložíme doň parák, na ktorý dáme papier na pečenie aby sa nám knedľa neprilepila. Knedle naparujeme 20 minút. Horúce ich popicháme špáradlom. Je dobré ich ponatierať olejom. Domáca parená knedľa je na svete.
Komentáre (2)
kuchtila som tento týždeň akurát :)
Vyzera uzasne, cez vikend idem na to, dakujem za tip :)