REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Domáca autentická zmes korenia Za'atar

Domáce korenie Za'atar je univerzálna a lákavá zmes byliniek, sezamových semienok a soli. Ak ste ho ešte nikdy neskúšali pripraviť doma, budete prekvapení, aké jednoduché je ho vyrobiť a ako sviežo chutí!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 14 pohár sušený tymián Pridané do
  • 2 pl Sumach zemný Pridané do
  • 2 pl Opražené sezamové semienka Pridané do
  • 1 polievková lyžica sušený majorán Pridané do
  • 1 polievková lyžica sušené oregano Pridané do
  • 1 čajová lyžička morská soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

5 min.
1. Krok

Najskôr si zľahka opražte sezamové semienka. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože zvýrazní orieškovú chuť semienok a dodá vášmu koreniu Za'atar ďalšiu hĺbku chuti. Na malej panvici opekajte sezamové semienka na strednom ohni, kým nezískajú zlatohnedú farbu, približne 3 - 5 minút. Neustále ich miešajte, aby sa nepripálili.

2. Krok

Po opečení preložte sezamové semienka do misky a nechajte ich vychladnúť. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože zmiešaním horúcich sezamových semienok s bylinkami by mohlo dôjsť k ich zvädnutiu a zmene ich chuťového profilu.

3. Krok

V samostatnej miske zmiešajte sušený tymián, sumach, majorán, oregano a morskú soľ. Miešajte, kým sa dobre nespoja.

4. Krok

Keď sezamové semienka vychladnú, pridajte ich k sušeným bylinkám a dobre premiešajte.

5. Krok

Vaše domáce korenie Za'atar je pripravené. Nezabudnite, že čerstvosť a kvalita korenia výrazne ovplyvní kvalitu vášho korenia Za'atar. Vždy ho skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom a tmavom mieste, aby si zachovalo svoju čerstvosť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov