REKLAMA

Dokonalé francúzske zemiaky

Tento recept je rýchly a jednoduchý, pretože zemiaky ani vajcia zásadne nevarím dopredu. Všetky suroviny idú do pekáča surové a vďaka bohatej smotanovej zálievke sú francúzske zemiaky lahodné a šťavnaté. Kvalitná domáca klobáska im dodá fantastickú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 kg zemiakov Pridané do
  • 4 ks špekáčky alebo Pridané do
  • 300 g točená saláma alebo Pridané do
  • šunka Pridané do
  • 2 ks údená pikantná klobása Pridané do
  • 6 ks vajcia Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 250 ml smotana na varenie Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Očistené zemiaky nakrájame na kolieska, špekáčiky alebo mäkkú salámu či šunku nakrájame na malé kúsky. Takisto klobásku na kolieska. Na dno vymastenej veľkej zapekacej misy dáme na kolieska nakrájanú cibuľu, vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme a posypeme mletou rascou. Na zemiaky dáme vrstvu klobásy/šunky/ salámy a na to opäť zemiaky. Takto pokračujeme, až kým sa nám neminú pripravené suroviny. Navrchu by mala byť vrstva zemiakov. Zalejeme asi pol pohárom vody, misu prikryjeme a dáme piecť asi na pol hodinu, alebo kým nie sú zemiaky polomäkké.

2. Krok

Medzitým si pripravíme zálievku: vajcia rozšľaháme, osolíme a pridáme smotany. Zálievku vylejeme na polomäkké zemiaky a dáme dopiecť. Zapekáme na 180 °C do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov