REKLAMA
Cviklové pirohy

Cviklové pirohy

Tradičné slovenské pirohy pozná asi každý slovák. No čo tak si túto klasiku trochu ozvláštniť a pripraviť trochu inak.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 150 g cviklové pýre uvarená a rozmixovaná cvikla Pridané do
  • 150 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Náplň

  • bryndza Pridané do
  • jemný tvaroh kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme plnkou z bryndze a jemného tvarohu. Pracujeme s formičkou na pirohy, ak nemáme formičku, jednoducho preložíme na polovicu a popritláčame vidličkou, aby plnka nevytiekla.

2. Krok

Pripravené pirohy dáme do vriacej vody a počkáme kým vyplávajú na povrch. Následne ich opečieme na panvici.

3. Krok

Ja som pripravila na vrch ešte omáčku z cottage cheese a syrečkov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4970 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4221 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4686 receptov

Pre diabetikov

633 receptov