REKLAMA
Cviklové pirohy

Cviklové pirohy

Tradičné slovenské pirohy pozná asi každý slovák. No čo tak si túto klasiku trochu ozvláštniť a pripraviť trochu inak.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 150 g cviklové pýre uvarená a rozmixovaná cvikla Pridané do
  • 150 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Náplň

  • bryndza Pridané do
  • jemný tvaroh kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme plnkou z bryndze a jemného tvarohu. Pracujeme s formičkou na pirohy, ak nemáme formičku, jednoducho preložíme na polovicu a popritláčame vidličkou, aby plnka nevytiekla.

2. Krok

Pripravené pirohy dáme do vriacej vody a počkáme kým vyplávajú na povrch. Následne ich opečieme na panvici.

3. Krok

Ja som pripravila na vrch ešte omáčku z cottage cheese a syrečkov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov