Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

REKLAMA

Nie sú to úplne klasické, ale cuketové lasagne. Recept som si poskladala podľa seba a to z bešamelovej omáčky, omáčky na spôsob bolognese a namiesto klasických lasagní som použila plátky cukety.

  • 80Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 8

Bešamel

  • pl maslo
  • pl hladká múka
  • 250 ml mlieko
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Bolognese zmes

  • ks cibuľa
  • ks mrkva
  • 500 mleté ​​bravčové
  • 190 paradajkový pretlak
  • zeleninový vývar
  • ks borievky
  • ks bobkový list
  • strúčiky cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ostatné

  • ks cuketa
  • ks mozzarella
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cukety umyjeme a pomocou škrabky ich nakrájame na dlhé plátky.

2. Krok

V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a keď sa spoja a zmes zhustne postupne prilievame mlieko, kým nevznikne hladká omáčka. Omáčku osolíme, okoreníme a odložíme bokom.

REKLAMA
3. Krok

Na panvici na rozohriatom oleji orestujeme cibuľku do sklovita.

4. Krok

Pridáme na kocky nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu a mleté mäso a restujeme, kým sa mäso nezatiahne.

5. Krok

K mäsu pridáme paradajkový pretlak a podlejeme časťou vývaru.

REKLAMA
6. Krok

Pridáme borievky a bobkový list a necháme variť, postupne podlievame vývarom kým ho celý neminieme.

7. Krok

Keď je omáčka zredukovaná, vyberieme borievky a bobkový list, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.

8. Krok

Do zapekacej misy navrstvíme časť plátkov cukety, ktoré potrieme najprv bešamelovou omáčkou a potom druhou omáčkou s mäsom a zakryjeme ďalšou vrstvou cukety. Takto postupujeme kým neminieme obe omáčky a cuketu.

9. Krok

Na povrch ešte naukladáme kúsky mozzarelly a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C cca 30 minút (kým sa mozzarella nezapečie).

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

To musí byť božské

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie