REKLAMA

Zdroj: bit245 from Getty Images

Cuketové fašírky pečené v rúre

Tieto cuketové fašírky pečené v rúre sú skvelou alternatívou klasických mäsových fašírok. Cuketa dodáva fašírkom jemnú a sviežu chuť, zároveň sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre vegetariánov. Sú skvelé ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks cuketa Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Cuketu nastrúhajte na hrubo a posolte. Nechajte stáť 15 minút, potom cuketu vymačkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte na panvici dozlatista.

3. Krok

Do misy pridajte cuketu, opraženú cibuľu, vajcia, strúhanku, nastrúhaný parmezán, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

4. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Z cesto formujte fašírky a umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte asi 20 minút alebo dozlatista.

5. Krok

Podávajte teplé s obľúbenou prílohou alebo šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Dezert

3878 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4721 receptov

Na panvici

1290 receptov