REKLAMA

Cuketová dyňanka

Dyňanka je východoslovenský prívarok z dyne, dochutená kefírom a acidofilným mliekom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 väčšia cuketa Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 1 l domáce kravské mlieko Pridané do
  • 2 pl hladkej múky Pridané do
  • 1 jablčný ocot Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 ml škrobu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • kokosový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cuketu očistíme a postrúhame. Nakrájanú cibuľu opražíme na kokosovom oleji s 2 polievkovými lyžicami cukru do zlata. K tomu pridáme nastrúhanú cuketu a spolu popražíme. Podlejeme litrom vlažnej vody a litrom kravského mlieka. Cuketa pustí vlastnú šťavu. Povaríme 20 minút. Medzitým si rozhabarkujeme vajíčka v 2 dcl vody s múkou a škrobom. Pomaly za stáleho miešania pridáme do prívarku a povaríme ešte cca 20 minút.

2. Krok

Na koniec dochutíme cukrom a octom podľa chuti.

3. Krok

Dobrú chuť :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov