REKLAMA

Cuketová dyňanka

Dyňanka je východoslovenský prívarok z dyne, dochutená kefírom a acidofilným mliekom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 väčšia cuketa Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 1 l domáce kravské mlieko Pridané do
  • 2 pl hladkej múky Pridané do
  • 1 jablčný ocot Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 ml škrobu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • kokosový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cuketu očistíme a postrúhame. Nakrájanú cibuľu opražíme na kokosovom oleji s 2 polievkovými lyžicami cukru do zlata. K tomu pridáme nastrúhanú cuketu a spolu popražíme. Podlejeme litrom vlažnej vody a litrom kravského mlieka. Cuketa pustí vlastnú šťavu. Povaríme 20 minút. Medzitým si rozhabarkujeme vajíčka v 2 dcl vody s múkou a škrobom. Pomaly za stáleho miešania pridáme do prívarku a povaríme ešte cca 20 minút.

2. Krok

Na koniec dochutíme cukrom a octom podľa chuti.

3. Krok

Dobrú chuť :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

343 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov