REKLAMA
Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake je jemný a svieži dezert, ktorý vás svojim vzhľadom i chuťou doslova očarí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 200 g digestive keksy
- 100 g maslo
Náplň
- 500 g Tvaroh
- 200 g smotana na šľahanie
- 4 ks vajce
- 150 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 pl citrónová šťava
Čučoriedkový topping
- 300 g čučoriedka
- 100 g cukor
- 1 pl citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Pripravte si plech na pečenie a predhrejte rúru na 170 stupňov.
2. Krok
Na korpus rozmixujte keksy a pridajte roztopené maslo. Rozotrite smes na spodok pekáča a vyrovnajte ju.
3. Krok
Plnka: mixujte všetky ingrediencie dokopy a plnku natrite na korpus.
4. Krok
Koláč pečte v rúre asi 1 hodinu. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť.
5. Krok
Medzitým si pripravte čučoriedkový topping. Čučoriedky spolu s cukrom a citrónovou šťavou varte na miernom ohni asi 10 minút. Potom to nechajte vychladnúť.
6. Krok
Hotový topping rozotrite na vychladnutý cheesecake. Nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním.