REKLAMA

Zdroj: Canva

Croquembouche - veža z profiteroliek

Prekvapte oslávenca touto netradičnou tortou Croquembouche. Je to veža z profiteroliek.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
60

Cesto

  • 250 ml voda Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 150 g polohrubá múka Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do

Plnka

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 1 ks stužovač šľahačky Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do

Karamel

  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Základom receptu Croquembouche je odpaľované cesto. V hrnci zohrejeme vodu so soľou a maslom. Až keď voda začne vrieť prisypeme múku a miešame do vtedy pokiaľ sa cesto neodlepuje od dna hrnca. Trvá to cca 1 minút. Hrniec odstavíme a cesto na Croquembouche necháme vychladnúť.

2. Krok

Potom doň postupne vmiešame vajíčka. Cesto by malo byť krásne hladké.

3. Krok

Profiterolky pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 25 minút. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň striekame pomocou vrecka na pečenie. Upečené profiterolky prepichneme špajdľou a necháme vychladnúť na tanieri.

4. Krok

Príprava krému Zo smotany, cukru a stužovača pripravíme tuhú šľahačku.

5. Krok

Každú profiterolku naplníme zospodu šľahačkou pomocou cukrárenského vrecka s užšou špičkou.

6. Krok

Na tácku začneme ukladať profiterolky. Základňu tvorí 20 guličiek. Každú ďalšiu profiterolku namočíme zospodu v karamele a uložíme ju na vrch. Dvoma vidličkami tvoríme karamelové nite, ktoré obtáčame okolo.

7. Krok

Príprava karamelu V hrnci necháme rozpustiť cukor a vznikne karamel.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4230 receptov

Mäsité jedlá

2034 receptov

Raňajky

1195 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3212 receptov

Večera

3902 receptov

Pre diabetikov

633 receptov