Crème brûlée

REKLAMA
  • 60Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • vanilkový struk Pridané do
  • 5 ks žltky Pridané do
  • 40 g práškový cukor Pridané do
  • trstinový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V smotane rozmiešame žĺtka, práškový cukor a semienka vanilky. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Misky položíme do pekáča s vodou. Vo vodnom kúpeli ich pečieme 35-40 minút pri teplote 120°C.

2. Krok

Po vybratí z rúra necháme crème brûlée vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich dáme ešte na 2-4 hodiny do chladničky.

3. Krok

Vychladnutý dezert posypeme trstinovým cukrom a pomocou flambovacej pištole ho necháme skaramelizovať. Vrch môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a môžeme ihneď servírovať.

Podobné recepty

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Mini pavlovky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mini pavlovky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Kakaový lavaš s mascarpone a jahodami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Mini pavlovky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mini pavlovky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image TASTElist

Crème brûlée

60
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V smotane rozmiešame žĺtka, práškový cukor a semienka vanilky. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Misky položíme do pekáča s vodou. Vo vodnom kúpeli ich pečieme 35-40 minút pri teplote 120°C.

2. Krok

Po vybratí z rúra necháme crème brûlée vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich dáme ešte na 2-4 hodiny do chladničky.

3. Krok

Vychladnutý dezert posypeme trstinovým cukrom a pomocou flambovacej pištole ho necháme skaramelizovať. Vrch môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a môžeme ihneď servírovať.

Ingrediencie
500 ml
smotana na šľahanie
vanilkový struk
5 ks
žltky
40 g
práškový cukor
trstinový cukor