REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/20_oRwr4WA_BgqvJL0pB/a70b20c0a350d399e8212e88e391fef0.jpeg)
Crème brûlée
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 500 ml šľahačka
- vanilkový struk
- 5 kus žĺtko
- 40 g práškový cukor
- hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V smotane rozmiešame žĺtka, práškový cukor a semienka vanilky. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Misky položíme do pekáča s vodou. Vo vodnom kúpeli ich pečieme 35-40 minút pri teplote 120°C.
2. Krok
Po vybratí z rúra necháme crème brûlée vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich dáme ešte na 2-4 hodiny do chladničky.
3. Krok
Vychladnutý dezert posypeme trstinovým cukrom a pomocou flambovacej pištole ho necháme skaramelizovať. Vrch môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a môžeme ihneď servírovať.