Crème brûlée
- 60Minút
- 5Počet porcií
Ingrediencie
- 500 ml smotana na šľahanie
- vanilkový struk
- 5 ks žltky
- 40 g práškový cukor
- trstinový cukor
Postup
V smotane rozmiešame žĺtka, práškový cukor a semienka vanilky. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Misky položíme do pekáča s vodou. Vo vodnom kúpeli ich pečieme 35-40 minút pri teplote 120°C.
Po vybratí z rúra necháme crème brûlée vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich dáme ešte na 2-4 hodiny do chladničky.
Vychladnutý dezert posypeme trstinovým cukrom a pomocou flambovacej pištole ho necháme skaramelizovať. Vrch môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a môžeme ihneď servírovať.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Crème brûlée
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/20_oRwr4WA_BgqvJL0pB/a70b20c0a350d399e8212e88e391fef0.jpeg)
V smotane rozmiešame žĺtka, práškový cukor a semienka vanilky. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Misky položíme do pekáča s vodou. Vo vodnom kúpeli ich pečieme 35-40 minút pri teplote 120°C.
Po vybratí z rúra necháme crème brûlée vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich dáme ešte na 2-4 hodiny do chladničky.
Vychladnutý dezert posypeme trstinovým cukrom a pomocou flambovacej pištole ho necháme skaramelizovať. Vrch môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a môžeme ihneď servírovať.