dní
hod.
min.

Crème brûlée

REKLAMA
  • 60Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • vanilkový lusk
  • ks žltky
  • 40 práškový cukor
  • trstinový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

V smotane rozmiešame žĺtka, práškový cukor a semienka vanilky. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Misky položíme do pekáča s vodou. Vo vodnom kúpeli ich pečieme 35-40 minút pri teplote 120°C.

2. Krok

Po vybratí z rúra necháme crème brûlée vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich dáme ešte na 2-4 hodiny do chladničky.

3. Krok

Vychladnutý dezert posypeme trstinovým cukrom a pomocou flambovacej pištole ho necháme skaramelizovať. Vrch môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a môžeme ihneď servírovať.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (10)

4.3

Top kategórie