REKLAMA

Zdroj: PS3000 from Getty Images

Čokoládovo malinová torta s mascarpone

Perfektná čokoládovo malinová torta s mascarpone, ktorá sa hodí na rôzne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus:

  • 200 g čokolády na varenie Pridané do
  • 175 g masla Pridané do
  • 250 g cukru Pridané do
  • 3 kus veľké vajcia Pridané do
  • 225 g hladká múka Pridané do

Malinová vrstva:

  • 500 g malín Pridané do
  • 2 pl škrobu Pridané do

Mascarpone vrstva:

  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • šťava z citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Začni s prípravou korpusu. Roztop čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli. Keď je zmes hladká, pridaj cukor a dôkladne premiešaj. Potom postupne pridávaj vajcia a nakoniec múku. Rozdeľ cesto do 2 rovnakých častí a upeč vo forme s priemerom 26 cm.

2. Krok

Kým sa cesto pečie, priprav malinovú vrstvu. Maliny (ak sú z mraziaka, mali by byť rozmrazené) rozmixuj a cez sitko preosej, aby sa odstránili semienka. Potom pridaj škrob a na miernom ohni za stáleho miešania povar.

3. Krok

Do mascarpone pridaj práškový cukor a šťavu z citróna a dobre premiešaj.

4. Krok

Keď máš upečené korpusy aj pripravenú malinovú vrstvu, môžeš začať zostavovať tortu. Jeden korpus polož na tanier, potom nanes malinovú vrstvu a na ňu mascarpone krém, a nakoniec zakry druhým korpusom. Vrch torty môžeš potrieť zvyšným krémom a dozdobiť malinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov

Raňajky

1531 receptov