REKLAMA

Zdroj: Art Studio Images from Canva

Čierne rezance s krevetami

Recept na čierne cestoviny s krevetami. Skvelé na romantickú večeru vo dvojici, ako aj na večeru s priateľmi.

REKLAMA
Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Recept nájdeš v tomto článku

Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g čierne cestoviny Pridané do
  • 500 g čerstvé krevety Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • Polovica zväzku petržlenovej vňate Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do
  • 100 ml Biele víno Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Krevety očistite a osušte. Radím vám, aby ste si ich vždy kúpili celé a sami si ich ošúpali - ich chuť je oveľa lepšia.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej, pridajte nasekaný cesnak a asi minútu ho opekajte. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil, pretože to zmení chuť pokrmu.

3. Krok

Do panvice pridajte krevety a smažte ich asi 2-3 minúty, kým nezružovejú. Celý čas miešajte, aby sa rovnomerne opekali.

4. Krok

Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Čierne cestoviny sa zvyčajne varia o niečo dlhšie ako bežné cestoviny, preto to berte do úvahy.

5. Krok

Do panvice s krevetami pridajte biele víno a varte, kým sa alkohol neodparí. Podľa mojich skúseností je dobré zvoliť ľahké ovocné víno - nezakryje chuť kreviet.

6. Krok

Uvarené cestoviny pridajte ku krevetám, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, pokvapkajte citrónovou šťavou, podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením. Všetko dôkladne premiešajte.

7. Krok

Podávajte ihneď po príprave. Cestoviny sú najlepšie horúce a krevety šťavnaté.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov