REKLAMA

Zdroj: Art Studio Images from Canva

Čierne rezance s krevetami

Recept na čierne cestoviny s krevetami. Skvelé na romantickú večeru vo dvojici, ako aj na večeru s priateľmi.

REKLAMA
Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Recept nájdeš v tomto článku

Ako olúpať krevety? S týmto postupom bude čistenie prekvapivo rýchle

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g čierne cestoviny Pridané do
  • 500 g čerstvé krevety Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • Polovica zväzku petržlenovej vňate Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do
  • 100 ml Biele víno Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Krevety očistite a osušte. Radím vám, aby ste si ich vždy kúpili celé a sami si ich ošúpali - ich chuť je oveľa lepšia.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej, pridajte nasekaný cesnak a asi minútu ho opekajte. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil, pretože to zmení chuť pokrmu.

3. Krok

Do panvice pridajte krevety a smažte ich asi 2-3 minúty, kým nezružovejú. Celý čas miešajte, aby sa rovnomerne opekali.

4. Krok

Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Čierne cestoviny sa zvyčajne varia o niečo dlhšie ako bežné cestoviny, preto to berte do úvahy.

5. Krok

Do panvice s krevetami pridajte biele víno a varte, kým sa alkohol neodparí. Podľa mojich skúseností je dobré zvoliť ľahké ovocné víno - nezakryje chuť kreviet.

6. Krok

Uvarené cestoviny pridajte ku krevetám, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, pokvapkajte citrónovou šťavou, podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením. Všetko dôkladne premiešajte.

7. Krok

Podávajte ihneď po príprave. Cestoviny sú najlepšie horúce a krevety šťavnaté.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4358 receptov

Mäsité jedlá

2087 receptov

Mascarpone

311 receptov

Večera

4027 receptov

Cestoviny

487 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1253 receptov

Dezert

3353 receptov