REKLAMA

Zdroj: Mariha-kitchen for Getty Images

Cibuľová konfitovaná pikantná príloha

Tento recept na cibuľový konfit patrí medzi moje najobľúbenejšie a robila som ho už toľkokrát, že som ho zvládla takmer aj počas spánku. Je to univerzálny recept na prílohu, ktorá je sladká aj slaná a výborne sa hodí k bagetám, syrom, pečienkam a mnohým ďalším jedlám. Tak sa do toho pustite a pripravme si spolu tento skvelý recept!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Cibuľa Pridané do
  • 2 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • 2 Tablespoon cukor Pridané do
  • 150 ml červené víno Pridané do
  • 2 Tablespoon Balzamikový ocot Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 12 ČL čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • Vetvička čerstvého tymiánu (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Prípravu cibuľového konfitu začnite olúpaním a nakrájaním cibule na tenké plátky. Ak máte tendenciu s cibuľou plakať, skúste ju nakrájať pod studenou tečúcou vodou - tento trik sa mi vždy osvedčil!

2. Krok

Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a dobre premiešajte, aby sa celá pokryla olejom.

3. Krok

Pridajte cukor a nechajte cibuľu karamelizovať približne 10 minút. Z času na čas ju otočte, aby ste sa uistili, že zhnedla rovnomerne.

4. Krok

Potom prilejte červené víno, balzamikový ocot, soľ a korenie. Ak chcete použiť tymián, pridajte ho tiež.

5. Krok

Panvicu prikryte a nechajte variť približne hodinu. Občas premiešajte a dbajte na to, aby sa cibuľa nepripálila. V prípade potreby pridajte trochu vody.

6. Krok

Cibuľa je hotová, keď je pekne mäkká a rozvarená na hustú omáčku. Nakoniec z hotového cibuľového konfitu odstráňte všetky stonky tymiánu a váš domáci cibuľový konfit je pripravený na podávanie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3787 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Mascarpone

343 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Večera

4619 receptov

Pečivo

756 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov