Chrumkavé kvašáky recept

REKLAMA

Recept na typické ruské kvašáky

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 kg uhorky nakladačky väčšie Pridané do
  • 3 l voda Pridané do
  • 100 g soľ Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • listy viniča Pridané do
  • feferónka Pridané do
  • paprička chilli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si pripravte uhorky a dôkladne ich umyte od všetkých nečistôt.

2. Krok

Do hrnca nalejte vodu, na 1 liter pridajte 40 gramov soli a priveďte zmes do varu, aby sa všetká soľ rozpustila. Následne nechajte vodu mierne vychladnúť.

3. Krok

Uhorky potom začnite skladať do väčších dobre vymytých pohárov alebo napríklad do špeciálnej kameninovej nádoby, a to ideálne tak, aby nemohli plávať. Striedavo je prekladáme kôprom, bobkovým listom a vinnými listy, papričkou a feferonkou.

4. Krok

Nalejte na budúce kvašáky nálev, ktorý by mal byť tou dobou už vychladnutý.

5. Krok

Uhorky musia byť zaliate až po vrch pohára, aby žiadna nevykukovala a aby sa k nim neskôr nedostal vzduch.

6. Krok

Uhorky potom nechajte kvasiť pri izbovej teplote, čo by malo trvať zhruba 7 až 14 dní. Potom by ste mali kvašáky ochutnať, aby ste si boli istí, že je všetko tak, ako má byť. Dobrú chuť

Podobné recepty

Domáce zavárané uhorky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie kvasené uhorky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie kvasené uhorky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce chrumkavé zavárané uhorky
Recept od prémiového používateľa
1.0
Hodnotenie: 1.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce chrumkavé zavárané uhorky

1.0
Hodnotenie: 1.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená špagetová tekvica
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Domáce zavárané uhorky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie kvasené uhorky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie kvasené uhorky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce chrumkavé zavárané uhorky
Recept od prémiového používateľa
1.0
Hodnotenie: 1.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce chrumkavé zavárané uhorky

1.0
Hodnotenie: 1.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená špagetová tekvica
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Chrumkavé kvašáky recept

Recept na typické ruské kvašáky

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si pripravte uhorky a dôkladne ich umyte od všetkých nečistôt.

2. Krok

Do hrnca nalejte vodu, na 1 liter pridajte 40 gramov soli a priveďte zmes do varu, aby sa všetká soľ rozpustila. Následne nechajte vodu mierne vychladnúť.

3. Krok

Uhorky potom začnite skladať do väčších dobre vymytých pohárov alebo napríklad do špeciálnej kameninovej nádoby, a to ideálne tak, aby nemohli plávať. Striedavo je prekladáme kôprom, bobkovým listom a vinnými listy, papričkou a feferonkou.

4. Krok

Nalejte na budúce kvašáky nálev, ktorý by mal byť tou dobou už vychladnutý.

5. Krok

Uhorky musia byť zaliate až po vrch pohára, aby žiadna nevykukovala a aby sa k nim neskôr nedostal vzduch.

6. Krok

Uhorky potom nechajte kvasiť pri izbovej teplote, čo by malo trvať zhruba 7 až 14 dní. Potom by ste mali kvašáky ochutnať, aby ste si boli istí, že je všetko tak, ako má byť. Dobrú chuť

Ingrediencie
2 kg
uhorky nakladačky väčšie
3 l
voda
100 g
soľ
kôpor čerstvý
bobkový list
listy
viniča
feferónka
paprička chilli