REKLAMA

Zdroj: Canva

Chrumkavé kvašáky recept

Recept na typické ruské kvašáky

REKLAMA
Ako na zaváranie uhoriek? Odporúčame tento návod, v ktorom je všetko dôležité

Recept nájdeš v tomto článku

Ako na zaváranie uhoriek? Odporúčame tento návod, v ktorom je všetko dôležité

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 kg uhorky nakladačky väčšie Pridané do
  • 3 l voda Pridané do
  • 100 g soľ Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • listy viniča Pridané do
  • feferónka Pridané do
  • paprička chilli Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv si pripravte uhorky a dôkladne ich umyte od všetkých nečistôt.

2. Krok

Do hrnca nalejte vodu, na 1 liter pridajte 40 gramov soli a priveďte zmes do varu, aby sa všetká soľ rozpustila. Následne nechajte vodu mierne vychladnúť.

3. Krok

Uhorky potom začnite skladať do väčších dobre vymytých pohárov alebo napríklad do špeciálnej kameninovej nádoby, a to ideálne tak, aby nemohli plávať. Striedavo je prekladáme kôprom, bobkovým listom a vinnými listy, papričkou a feferonkou.

4. Krok

Nalejte na budúce kvašáky nálev, ktorý by mal byť tou dobou už vychladnutý.

5. Krok

Uhorky musia byť zaliate až po vrch pohára, aby žiadna nevykukovala a aby sa k nim neskôr nedostal vzduch.

6. Krok

Uhorky potom nechajte kvasiť pri izbovej teplote, čo by malo trvať zhruba 7 až 14 dní. Potom by ste mali kvašáky ochutnať, aby ste si boli istí, že je všetko tak, ako má byť. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov