Chrumkavé cviklové chipsy

REKLAMA

Cviklové čipsy, ktoré si pripravíte doma za pár centov.

  • 20Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 3 väčšie cvikly Pridané do
  • 4 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme prípravou našej cvikly. Cvikly poriadne vydrhneme s kefkou na zeleninu a umyjeme pod tečúcou vodou. Cviklu nebudeme šúpať, takže treba tomuto kroku venovať náležitú pozornosť

2. Krok

Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok cvikly nakrájame na tenké plátky (nožom alebo na strúhadle na uhorky)

3. Krok

Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji

4. Krok

Takto ich tam necháme "potiť sa" minimálne 15-20 minút. Tento krok určite nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené

5. Krok

Dáme predhriať rúru na 150 stupňov. Po 20 minútach zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie

6. Krok

Pečieme cca 45 minút - ku koncu na nich dozerajte aby sa vám nespiekli. Cviklovým čipsom musí ostať ich výrazná farba. Ak budete robiť viac várok aj do zásoby, nechajte ich pred uložením do vzduchotesnej nádoby úplne vychladnúť. Vydržia Vám čerstvé približne týždeň

Komentáre (1)

Viola 1. 4. 2022

Mňam :)

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Výborný recept na chrumkavé vafle
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Palacinky s jahodovým džemom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kokosové ježe
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kokosové ježe

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Výborný recept na chrumkavé vafle
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Palacinky s jahodovým džemom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kokosové ježe
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kokosové ježe

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Chrumkavé cviklové chipsy

Cviklové čipsy, ktoré si pripravíte doma za pár centov.

20
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme prípravou našej cvikly. Cvikly poriadne vydrhneme s kefkou na zeleninu a umyjeme pod tečúcou vodou. Cviklu nebudeme šúpať, takže treba tomuto kroku venovať náležitú pozornosť

2. Krok

Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok cvikly nakrájame na tenké plátky (nožom alebo na strúhadle na uhorky)

3. Krok

Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji

4. Krok

Takto ich tam necháme "potiť sa" minimálne 15-20 minút. Tento krok určite nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené

5. Krok

Dáme predhriať rúru na 150 stupňov. Po 20 minútach zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v jednej vrstve na plech s papierom na pečenie

6. Krok

Pečieme cca 45 minút - ku koncu na nich dozerajte aby sa vám nespiekli. Cviklovým čipsom musí ostať ich výrazná farba. Ak budete robiť viac várok aj do zásoby, nechajte ich pred uložením do vzduchotesnej nádoby úplne vychladnúť. Vydržia Vám čerstvé približne týždeň

Ingrediencie
3
väčšie cvikly
4 pl
olivového oleja
1 čl
soli