REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fnTWapxDtjmEx5r3e1Nn/af1a8366632a8f5dac22e32b83de38.jpeg)
Chrumkavá kapusta pečená v rúre
Karamelizovaná, pečená kapusta s chrumkavými okrajmi je dokonalá príloha. S citrónovým dresingom chutí fantasticky.
REKLAMA

Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
2
- 1⁄2 hlávky kapusty
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 pl extra panenský olivový olej
- 2 citróny
- 1 Štipka chili vločiek
- 1 Štipka sušeného cesnaku

REKLAMA
Postup
35 min
Rúru predhrejeme na 230°C. Polovicu kapusty rozrežeme na štvrtiny. Potrieme olivovým olejom z oboch strán a dochutíme cesnakom, chili, korením a soľou. Pečieme 15 minút, potom kapustu otočíme z druhej strany a dopekáme ďalších 15 minút. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou a môžeme podávať.